Cireşarii. Vol. 1 Cavalerii Florii de Cireș (BPT, Vol. 67)

Mai multe poze

Cireşarii. Vol. 1 Cavalerii Florii de Cireș (BPT, Vol. 67)

Preț de Listă: 70,00 MDL (17,50 RON)

Preț: 49,00 MDL (12,25 RON)

Economisești: 21,00 MDL (5,25 RON) (30%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

”Niciun roman pentru copii şi tineret nu se poate compara, la noi, ca audienţă şi ca forţă de fascinaţie, cu Cireşarii. Cireşarii sunt personajebine alese şi atent construite de către părintele lor. Se ştie, de altfel, că Victor, Lucia şi Tic au fost creaţi prin asemănare cu cei trei copii ai autorului.

”Ei au câteva trăsături dominante, fizice şi morale, care îi individualizează uşor şi îi fac lesne memorabili. În primul volum al seriei, cei şapte copii de pe Strada Cireşului şimcăţelul Ţombi vor să elucideze un mister geologic, dar întâlnesc în Peştera Neagră personaje adulte ostile, pe care le înving prin inteligență şi spirit de echipă. Cireşarii, ca orice eroi care devin exemplari, doresc să facă numai binele şi reuşesc să-l facă.

Motivaţia lor e tocmai „cavalerismul“, nobleţea binelui gratuit. Autorul Cireşarilor s-a înscris, în genul lui, printre nemuritori. Iar dincolo de autor, destinul personajelor pare sortit unei glorii ce va rezista multă vreme, în veacul ce ne este dat. Drum bun, cireşari!” -- Horia Gârbea

 

Despre Autor


 

Constantin Chiriță (n. 12 martie 1925, Ibănești, Vaslui — d. 14 noiembrie 1991, Königswinter, Germania) a fost un prozator român, cărțile sale adresându-se în special tineretului. Constantin Chiriță este autorul unui foarte popular ciclu de romane pentru tineret, intitulat Cireșarii. 

Ele au fost ecranizate în anii 1970 ca serial de televiziune, care s-a bucurat de succes. S-au turnat filme după aceste volume, considerate best-seller-uri în perioada comunistă (până astăzi). În întreaga țară s-au înființat cercuri de tineret și cluburi cu numele „Cireșarii” și s-au organizat numeroase expediții și excursii, cu participanți de vârsta cireșarilor și cu caracter științific, o retrăire a aventurilor acestora. - Wikipedia

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 384
Editura: Litera
Apariția: 2010
ISBN: 978-973-675-829-4
Dimensiuni: 12 x 20 cm
Greutatea: 0.4700

Pareri