Cine Sunt Eu? O Călătorie prin Mintea Ta

Cine Sunt Eu? O Călătorie prin Mintea Ta
151,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Ce este adevărul? De unde ştiu cine sunt? De ce ar trebui să fim buni? Există multe cărţi despre filosofie. Cu toate acestea, Cine sunt eu? diferă faţă de celelalte lucrări de introducere în filosofie. Publicat în 35 de țări și vândut în peste 1 milion de exemplare.

Nimeni nu a reuşit până acum să pună cititorul faţă-n faţă cu marile întrebări ale omenirii într-o manieră atât de documentată, de competentă și, în acelaşi timp, cu umor şi cu eleganţă.

Prezenta lucrare reprezintă o călătorie unică prin noianul de cunoştinţe pe care le avem despre om. Precht ne prezintă tot ceea ce este mai nou în neuroștiință, în psihologie şi în filosofie. Fie că pleacă în cercetarea sensului vieții pornind de la analiza unui episod din Star Trek sau de la melodia Lucy in the Sky with Diamonds a celor de la Beatles, cartea ne pune în fața unui traseu captivant, în care vom descoperi cele mai surprinzătoare lucruri despre noi înşine.

Recenzii

„Unii ar putea afirma că lumea este alcătuită din atomi, în timp ce alţii ar putea spune că este alcătuită din poveşti.”

Poveşti care ne fac mai buni, mai optimişti şi mai conştienţi de tot ce trăim… cu o asemenea abordare, filosofia nu a fost niciodată mai aproape de noi. De aceea, Richard David Precht ne surprinde cu o tentativă îndrăzneaţă de cunoaştere intrapersonală. În loc să creeze reţete (cu toate că există o caricatură de acest fel în capitolul Grădina îndepărtată. Putem învăţa fericirea?), el preferă să deschidă minţile prin infuzii filosofice.

Fiecare mare personalitate a lumii s-a dedicat unei idei şi tocmai datorită acestei moşteniri delicate, oamenii secolului XXI au posibilitatea de a descifra viaţa mult mai uşor. Codul împlinirii noastre stă în minţile lor, în curiozitatea oamenilor de ştiinţă, a acelor spirite ilustre care au scrutat orizontul. Cartea abordează cu eleganţă subiecte diverse, teme esenţiale ce ne definesc şi ne frământă. Ce face incitantă această călătorie este iluzia unei geografii livreşti?

Capitolele se deschid nu numai cu un titlu incitant, dar şi cu numele unei localităţi, plasat discret în stânga paginii. Astfel, îl găsim pe F. Nietzsche într-un cadru recreativ, în Sils Maria, oraşul în care filosoful s-a recuperat fizic, după o sumedenie de crize; Hadar e locul unde Donald Johanson a descoperit-o pe Lucy, australopitecul din Etiopia care a revoluţionat părerea oamenilor despre originile lor; Madrid nu e doar un oraş unde se poate visa cu ochii deschişi, e locul de naştere al lui Cajal, unul dintre primii cercetători ai creierului omenesc, un precursor al neuroştiinţei care a ajuns la concluzia că trăirile subiective declanşează cele mai spinoase enigme în înţelegerea firii umane.

Plusuri: O abordare relaxată a marilor curente şi idei filosofice, un ajutor specializat pentru fiecare dintre noi. Cartea aceasta e o cale de mijloc, o trambulină către fericire şi către luciditate.

Minusuri: Nu îşi face efectul dacă nu e urmată de o perioadă de reflecţie şi mai bine, de o aprofundare mai mult sau mai puţin serioasă în filosofie.

Recomandari: Pentru toţi cei care aspiră la o viaţă frumoasă.

--  Cristina Stancu, Bookblog.ro

Despre Autor

Richard David Precht este filosof, publicist şi scriitor şi s-a născut în 1964 la Solingen. În 1994 i s-a conferit titlul de doctor la Universitatea din Köln şi lucrează de atunci pentru aproape toate ziarele şi posturile radio şi TV importante din Germania. În 2000 a primit Premiul Presei pentru biomedicină. A scris două romane şi trei cărţi de nonficțiune, toate bucurându-se de un succes extraordinar.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Who Am I?: And If So, How Many?
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 352
Editura: Litera
Apariția: 06.04.2012
ISBN: 978-606-600-615-6
Dimensiuni: 14 x 20 cm
Greutatea: 0.3500

Pareri