Cinci săptămâni în balon (Biblioteca pentru toți copiii)

Jules Verne

Descriere

Cinci săptămâni în balon este un roman de aventuri în care eroii – inventatorul Samuel Fergusson, însoţit de prietenul Dick Kennedy şi de servitorul Joe – întreprind o expediţie ştiinţifică într-un balon cu hidrogen, a cărei menire este de a face legătura dintre regiunile explorate de călătorii Richard Francis Burton şi John Hanning Speke în Africa de Est şi regiunile descoperite de Heinrich Barth în Sahara şi Ciad, în 1850. Un alt obiectiv al lui Fergusson este găsirea locului exact de unde izvorăşte Nilul. Personajele se vor ciocni, pe durata călătoriei, de numeroase obstacole şi vor trece prin multe peripeţii neaşteptate...

 
Descrierea Colecției

Colecţia "Biblioteca pentru toţi copiii" cuprinde cărţile de neuitat ale copilăriei, capodopere ale literaturii române şi universale, fără de care este greu să-ţi imaginezi o bibliotecă personală a unui cititor avizat, indiferent de vârsta acestuia.

Cărţile, destinate tuturor copiilor, dar... şi adulţilor care nu au avut încă şansa să le citească, sunt prefaţate de traducători, scriitori, istorici şi critici literari cunoscuţi.

Mai multe informații

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 300
Apariția: 2011
ISBN: 978-9975-69-875-7
Dimensiuni: 15 x 20 cm