Chemarea Strabunilor.(Ediție ilustrată)

Chemarea Strabunilor.(Ediție ilustrată)
36,00 MDL (7,24 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Chemarea strabunilor este un roman publicat în 1903 si are ca personaj principal un caine, pe nume Buck, anterior domestic, ale carui instincte primordiale revin si, dupa o serie de evenimente, ajunge sa fie caine de sanie in Yukon, Alaska.

Jack London a fost cel mai publicat si cel mai bine platit scriitor al vremii sale: 51 de carti si sute de articole, mii de scrisori au fost publicate, multe dintre el chiar postum, fiind considerat primul scriitor profesionist al Americii.

Scrierile sale au fost traduse în multe limbi si continua si astazi sa fie lecturate de cititori din întreaga lume. Acest geniu al literaturii americane a portretizat viata sa si timpurile, în general, ca pe o lupta nesfarsita a omului cu natura.

Milioane de cititori au fost inspirati de scrierile si aventurile sale. Oricum, viata sa a fost mai incitanta uneori chiar decât ceea ce a scris.

  

Despre Autor


 

Jack London (John Griffith Chaney) s-a născut în ianuarie 1876, în San Francisco, California. Familia i s-a destrămat încă de timpuriu. Tatăl său, William Chaney,avocat, jurnalist şi astrolog, îşi neglijează soţia şi fiul, astfel că mama alege să se despartă de el şi să trăiască, împreună cu micul John, alături de un alt bărbat, John London, veteran al Războiului Civil. Cel care avea să fie mai tîrziu cunoscut drept Jack London a trebuit să muncească de mic: a vîndut scoici, a navigat în Pacific, a lucrat în mină şi într-o fabrică de conserve. 

Timpul liber şi-l petrecea neobosit prin librării, citind pe nerăsuflate romane sau cărţi de călătorie. La 17 ani, supravieţuieşteunui naufragiu şi, ajuns teafăr acasă, îi povesteşte mameiîntîmplările prin care a trecut. Este îndemnat fără întîrziere să participe la un concurs literar, al cărui premiuI, de 25 de dolari, îl cîştigă fără efort, în faţa unor concurenţi de la universităţile Berkeley şi Stanford. La 22 de ani, London avea deja o bogată experienţă de viaţă 

(fusese pentru o scurtă perioadă student la Universitatea din California şi încercase să se îmbogăţească în Canada, în minele de aur din Yukon) şi, deşi nu avea încă un rost, era hotărît să îşi cîştige existenţa din scris.

În 1899 a început să publice regulat povestiri în Overland Monthly. Această rutină l-a ajutat să se disciplineze şi, ca să-şi cizeleze stilul, îşi impune să scrie măcar 1.000 de cuvinte pe zi. 

Celebritatea o va cunoaşte abia în 1903, cînd va publica romanul Chemarea străbunilor. Tînăr încîntător, tot timpul vesel, perseverent şi curajos, întotdeauna dornic de aventură, Jack London crede cu tărie că succesul nu izvorăşte decît din muncă, astfel încît între anii 1900 şi 1916 publică peste 50 de titluri de proză şi nonficţiune, sute de povestiri şi o sumă impresionantă de articole. Cîteva dintre cărţile sale şi multe dintre povestiri au devenit celebre, iar unele titluri au fost traduse în peste 70 de limbi sau ecranizate cu succes.

Printre cele mai citite se numără Chemarea străbunilor,Colţ Alb, Lupul de mare, Martin Eden şi John Barleycorn.

În 1916, la numai 40 de ani, Jack London moare la ferma sa din Glen Ellen.

Detaliile Produsului

Grupa de Vârstă: 6-8 ani, 9-12 ani
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 112
Editura: Regis
Apariția: Mai 2015
ISBN: 978-606-8271-03-3
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.1200

Pareri