Cercetarea Narativă. Citire, Analiză și Interpretare

Mai multe poze

Cercetarea Narativă. Citire, Analiză și Interpretare

Preț de Listă: 180,00 MDL (45,00 RON)

Preț: 144,00 MDL (36,00 RON)

Economisești: 36,00 MDL (9,00 RON) (20%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Conceptele de cercetare narativa si interviu de tip povestea vietii au devenit, in ultimii ani, comune in stiintele sociale, fiind folosite in teorie, cercetare si practica in discipline foarte variate.

Pe baza unui nou model de clasificare a tipurilor de lectura, autoarele prezinta cele mai eficiente metode de interpretare a materialelor de tip povestea vietii, precum si doua exemple de texte ale caror forma si continut sint analizate din punct de vedere holist si categorial.

Cuprins: Un nou model de clasificare a abordarilor citirii, analizei si interpretarii • Exemple de povesti ale vietii • Abordarea holista a continutului • Analiza holista a formei • Perspectiva categoriilor de continut • Analiza categoriilor formei • Discutie: optiuni si evaluari in cercetarea narativa

 Recenzie

”O carte absolut necesara in lectura si in interpretarea oricarui material narativ. Va ajuta sa va structurati intentiile pe care le aveti atunci cind incepeti sa va organizati povestile, va va limpezi perspectivele si optiunile pentru anumite directii de abordare.” - Mihaela Michailov, mai 2008, in Noua literatura

 Despre Autor

Amia Lieblich este profesoara de psihologie la Universitatea din Ierusalim, unde preda cursuri despre povestea vietii si naratiune ca metoda de cercetare psihologica. Impreuna cu Ruthellen Josselson, coordoneaza seria anuala „Narrative Study of Lives” (publicata de Sage incepind cu anul 1993).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 288
Editura: Polirom
Apariția: 2006
ISBN: 973-46-0414-7
Dimensiuni: 13,5 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: