Cenusa și pulbere

Cenusa și pulbere

Preț de Listă: 370,00 MDL (92,50 RON)

Preț: 185,00 MDL (46,25 RON)

Economisești: 185,00 MDL (46,25 RON) (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

O Islanda rece si aspra, in care pericolul eruptiilor vulcanice ameninta permanent, oamenii s-au obisnuit sa accepte capriciile naturii, iar casele adormite sub lava pietrificata pastreaza dovezile unor crime atroce.

Thora s-a holbat la dusumea, dar n-a vazut nimic care ar fi putut sa-l inspaimante asa de tare pe Markus. A zarit doar trei movile de praf, pe deasupra carora si-a plimbat lanterna. I-a luat un timp pana si-a dat seama ce se afla in fata ochilor ei...

— Doamne, Dumnezeule! a zis ea.

A plimbat lanterna rand pe rand pe deasupra celor trei chipuri. Obraji supti, orbite goale si guri cascate; totul i-a amintit de fotografiile cu mumii pe care le vazuse odata pe

National Geographic.

— Cine sunt oamenii astia?

— Habar n-am, a zis Markus, la fel de socat ca ea.

S-a intamplat cu adevarat in 1973, in Insulele Westmann: o eruptie vulcanica a ingropat sub lava cea mai mare parte a unei asezari omenesti.
2007: Acum, locul este supranumit «Pompeiul Nordului» si reprezinta un punct de atractie pentru turisti. O echipa de arheologi sapa pentru a scoate la lumina casele acoperite de cenusa si descopera intr-o pivnita trei cadavre.

Markus Magnusson, care era doar un adolescent atunci cand vulcanul a erupt, este acuzat de crima. Incercand sa-l apere, avocata Thora Gudmundsdottir constata ca locuitorii insulei sunt ciudat de rezervati in a-i oferi sprijinul. Cazul se complica atunci cand apare o noua victima, iubita din adolescenta a lui Markus...

Noul roman politist al Yrsei Sigurdardottir, avand-o in centru pe avocata Thora Gudmundsdottir, populara eroina din Suflete damnate, este alert, insolit si te tine in priza de la inceput si pana la sfarsit.

 
 
Despre Autor
 

Yrsa Sigurdardottir (n. 1963, în Islanda) trăiește două vieți paralele. În prima este ingineră, mai precis director tehnic al unuia dintre cele mai mari proiecte de construcții hidroenergetice din Europa. În cea de-a doua este scriitoare și "noua regină a thrillerului nordic".

Romanul Ultimul ritual (2005), primul ei thriller, a fost publicat în peste 30 de țări.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 528
Editura: Trei
Apariția: Februarie 2011
ISBN: 978-973-707-459-1
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.5900

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: