Cele Şaptezeci de mari Mistere ale Lumii Antice

Cele Şaptezeci de mari Mistere ale Lumii Antice
738,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Dupa cum spunea Victor Hugo, arhitectura poate fi considerata „marea carte a umanitatii“: „Timp de sase mii de ani, de la cea mai veche pagoda din Hindustan, pana la catedrala din Koln, arhitectura a constituit marea scriere a omenirii si acest fapt este atat de adevarat, incat nu numai fiecare simbol, ci fiecare gand omenesc isi are pagina sa in aceasta imensa carte de monumente“.

Lucrarea de fata isi propune sa explice, sa povesteasca, sa redea arhitectura pe intelesul tuturor. Din acest motiv a fost conceputa in doua sectiuni.

In prima parte sunt analizate, cu o mare varietate de exemple, marile teme ale arhitecturii universale. O asemenea abordare ne permite sa aducem in discutie fiecare din aspectele practice ale arhitecturii, incepand cu premisele fundamentale ale acesteia: raportul dintre om si spatiul inconjurator, studiul proportiilor, trecerea de la sat la oras, planificarea teritoriului si urbanistica, tipologia edificiilor, decoratiile, tehnicile, structurile, materialele. Urmeaza o trecere in revista a stilurilor arhitectonice, din cele mai vechi timpuri pana la miscarile contemporane.

In cea de-a doua parte, structurata in ordine cronologica, sunt prezentate si ilustrate civilizatiile din toate epocile si regiunile, insistandu-se asupra celor mai celebre si semnificative monumente.

Istoria operelor si a complexelor de monumente din intreaga lume se impleteste astfel cu cea a protagonistilor arhitecturii, de la primele nume cunoscute ale Antichitatii si Evului Mediu, pana la numele tutelare ale secolului al XXI-lea, fiecare dintre acestia fiind prezentat printr-o biografie sintetica si prin cele mai de seama proiecte ale sale.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 304
Editura: Rao
Apariția: Martie 2009
ISBN: 978-973-717-320-1
Dimensiuni: 21 x 27 cm
Greutatea: 0.4800

Pareri