Cele Patruzeci de Legi ale Iubirii

Mai multe poze

Cele Patruzeci de Legi ale Iubirii
192,00 MDL (48,00 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Descrierea Cărții

Viata searbada a Ellei Rubinstein – o mama casnica si o sotie nefericita din suburbiile Bostonului zi­lelor noastre – se schimba din temelii cind, la aproape patruzeci de ani, se angajeaza la o agentie literara si i se cere sa scrie un referat despre romanul unui autor necunoscut. Astfel descopera povestea fascinantei legaturi spirituale dintre faimosul poet persan Rumi si dervisul sufit Shams din Tabrīz, si forta eliberatoare, mo­delatoare a iubirii care a schimbat destinele celor doi prieteni si care il va schimba curind si pe al ei: intre Ella si Aziz Zahara, autorul romanului, incepe un schimb epistolar, apoi se infiripa o minunata poveste de dragoste. O apologie a iubirii, privita in mul­tiplele sale ipostaze, romanul Cele patruzeci de legi ale iubirii punc­teaza cu subtilitate diferentele dintre religie si spiritualitate, dintre datorie si iubire.

 
„Cu mesajul ei actual, provocator, Cele patruzeci de legi ale iubirii merita sa fie un fenomen editorial universal.” (The Independent (U.K.))
 
„O carte captivanta si inteleapta, Cele patruzeci de legi ale iubirii este povestea unei intilniri iscate de destin, a unei tovarasii spirituale si a unei tragice despartiri. Elif Shafak preia fapte din biografia lui Rumi si a lui Shams, dervisul ratacitor, si ii readuce pe amindoi la via]a cu talentul unei mari povestitoare. ” (The Associated Press)
 
„Trecutul si prezentul fac front comun aparind pasiunea, intr-un roman superb, senzual, debordant. ” (The Times (U.K.))
 
„Cea mai citita scriitoare contemporana de origine turca, Elif Shafak este o brava campioana a cosmopolitismului, o feminista sofisticata si o romanciera ambitioasa, care impleteste in fictiunea ei realist-magica importante idei actuale. Noul ei roman reprezinta, in parte, un efort de a imagina trecutul islamic in consonan]a cu valorile contemporane.” (The New Republic)
 
„Elif Shafak jongleaza cu personaje din vremuri indepartate, o americanca a epocii moderne si un poet din secolul XIII, amindoi propunind o tema universala: lupta dintre ratiune si pasiune. Lasindu-se prinsa intr-o poveste uluitoare, eroina ei va alege, fara sa priveasca inapoi, pasiunea.” (More Magazine)

 Recenzii

”O scriitoare cosmopolita si indrazneata il concureaza pe Orhan Pamuk in literatura turca si se bucura de succes remarcabil, de traduceri in peste 25 de tari.
Cititorul are parte de o initiere in gindirea sufita, de accesul la o traditie ce impresioneaza prin cuprindere si profunzime, dar oferite prin fictiune de catre o cunoscatoare, caci inca de la debut, Elif Shafak se preocupa de traditia sufi, o intereseaza dervisii ratacitori, s-a documentat serios. Si Rumi si Shams din Tabriz sint figuri istorice, primul mare poet al traditiei sufite, celalalt - figura obscura, ce tulbura ordinea existenta.” - Elisabeta Lasconi, 4 noiembrie 2011, in Ziarul Financiar

”O scriitoare cosmopolita si indrazneata il concureaza pe Orhan Pamuk in literatura turca si se bucura de succes remarcabil, de traduceri in peste 25 de tari. Elif Shafak a construit cartea folosind formule subtile: istorii paralele de iubire, romanul din roman, prezenta unei inimi pulsind: codul celor 40 de legi ale iubirii. Ea reuneste nu doar timpuri, ci lumi contradictorii, Occidentul si Orientul prin povestea de dragoste intre o evreica si un credincios convertit la sufism, ca si cea a iubirii mistice de neinteles, care sparge coaja obisnuintelor.” - Elisabeta Lasconi, 13 februarie 2012, in Ziarul de duminica

 Despre Autor

Elif Shafak, una dintre marile revelatii ale litera­turii turce contemporane, s-a nascut in Franta, la Strasbourg, in 1971. A studiat relatiile internationale la Middle East Technical University din Ankara, iar in prezent este profesor la Departamentul de Studii despre Orientul Apropiat al Universitatii din Arizona. Scrise in turca sau engleza si traduse deja in nume­roase limbi, romanele sale se bucura de un succes considerabil, la fel ca si volumele sale de povestiri sau non-fictiune.

La Editura Polirom au mai aparut: Sfintul nebuniilor incipiente (2009) si Cele patruzeci de legi ale iubirii (2011).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 376
Editura: Polirom
Apariția: 2011
ISBN: 978-973-46-2135-4
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3900

Pareri