Cele mai mari Dezastre din Istoria Omenirii

Cele mai mari Dezastre din Istoria Omenirii
267,00 MDL (66,75 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere de Andra Hancu.
 
Cutremure, taifunuri, gripa aviara, razboaie civile, terorism international… Lumea pare sa fie pe zi ce trece un loc tot mai periculos. Oare asa a fost intotdeauna? John Withington demonstreaza ca omenirea a fost pindita de catastrofe in toate epocile. De la eruptiile vulcanice si inundatiile devastatoare din Antichitate pina la epidemiile Evului Mediu si apoi la genocidele secolului XX, existenta noastra a stat mereu sub semnul pericolului.
 
Bine documentata, cartea trece in revista calamitatile naturale si cele mai mari dezastre provocate de om de-a lungul istoriei: Moartea Neagra, care a facut 75 de milioane de victime in Europa si Asia in secolul al XIV-lea, eruptia vulcanului Krakatau din 1883, marea foamete care a afectat Irlanda la mijlocul secolului al XIX-lea, furtuna ce s-a abatut asupra Pakistanului de Est in 1970, considerata cea mai catastrofala din toate timpurile, explozii, naufragii, accidente aeriene si feroviare...
 
O veritabila enciclopedie a dezastrelor si totodata o istorie a lumii vazuta prin prisma tragediilor prin care a trecut umanitatea.
 

Din cuprins: Eruptii vulcanice • Cutremure • Inundatii • Uragane • Razboaie si invazii • Epidemii • Incendii • Accidente aviatice

 

Despre Autor

John Withington, absolvent al Facultatii de Istorie de la Oxford University, fost reporter si producator de radio si televiziune, este la ora actuala unul dintre cei mai importanti specialisti britanici in istoria dezastrelor.
 
A scris cinci carti pe aceasta tema, intre care A Disastrous History of Britain si Flood: Nature and Culture.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 456
Editura: Polirom
Apariția: Aprilie 2014
ISBN: 978-973-464-339-4
Dimensiuni: 13,5 x 20 cm
Greutatea: 0.4500

Pareri