Cele mai Frumoase Povestiri (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Cele mai Frumoase Povestiri (Top 10+) [Carte de Buzunar]
115,00 MDL (26,99 RON)

Disponibilitate: În Stoc

Doar 1 exemplar disponibil

sau

Descriere

Traducere de Mara Chiritescu, Florin Chiritescu si Geo Vasile.

In scrierile lui Dino Buzzati, majoritatea cu o desfasurare nebanuita si un final neasteptat, abunda surpriza si inventiile fantastice, simbolul si alegoria, povestirea aparent simpla transformata in reprezentare a conditiei umane.

Prin istoriile lui fanteziste, prin atragerea misterului in cotidian si prin personaje atit de stranii si in acelasi timp atit de veridice, Dino Buzzati reuseste, in fiecare povestire, ceea ce-si propusese: „sa distraga si sa emotioneze cititorul“, sa-i deturneze gindurile, sa-l ademeneasca in lumea lui fermecata, pentru a-l convinge si a-l induiosa, pentru a-l uimi sau a-l inspaiminta.

Despre Autor

Dino Buzzati (1906‑1972), fiul unui profesor de drept international si al unei descendente din nobilimea venetiana, s‑a nascut la Belluno, in apropierea Alpilor Dolomiti. Poate nu intimplator muntele va ramine, in geografia launtrica a scriitorului, un spatiu privilegiat, un topos in care misterul romantic, conectat la fluxul cosmic, potenteaza tensiunile interioare si se obiectiveaza literar.

Dupa studii de drept la Milano, devine redactor la Corriere della Sera, unde va lucra pina la sfirsitul vietii. Prin cronicile si reportajele sale (in 1939 este trimisul special al ziarului in Etiopia, iar intre 1940 si 1942 il gasim corespondent de razboi in marina militara), Buzzati a fondat o noua scoala de jurnalism. Romantismul de factura germana atribuit primelor sale romane, Bàrnabo, omul muntilor (1933) si Secretul Padurii Batrine (1935), este inlocuit in Desertul tatarilor (1940) cu un existentialism de perceptie abisala, „nevrotica”, a lumii inconjuratoare, unde descifrarea realitatii se realizeaza in codul semanticii kafkiene. De sorginte kafkiana sint si multe dintre textele reunite in Saizeci de povestiri (1958), volum care i‑a adus premiul Strega.

Autor de librete muzicale si numeroase piese de teatru (Un caz clinic este pusa in scena de Giorgio Strehler la Piccolo Teatro din Milano, apoi la teatrul parizian La Bruyère, in traducerea lui Camus), Buzzati imbogateste substantial peisajul literar italian al celui de‑al saptelea deceniu cu romanele Marele portret (1960) si O dragoste (1963). Proza scurta a aceluiasi deceniu e reunita, in 1966, in volumul Monstrul Colombre si alte cincizeci de povestiri.

Se casatoreste in 1966 cu Almerina Antoniazzi. Moare la 28 ianuarie 1972, in clinica La Madonnina din Milano.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 300
Editura: Polirom
Apariția: Septembrie 2013
ISBN: 978-973-46-3957-1
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.2500

Pareri