Cele mai Frumoase Povești de Dragoste Întâmplate Vreodată

Cele mai Frumoase Povești de Dragoste Întâmplate Vreodată
239,00 MDL (59,75 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

O minunata antologie a celor mai frumoase si celebre povesti de dragoste din toate timpurile, cu personaje carismatice, fapte iesite din comun, vremuri zbuciumate.

38 de povesti ale unor cupluri celebre, intamplari fascinante ce se intind peste veacuri si continente. imparati, regi si regine, presedinti, legende ale ecranului si artisti, politicieni si luptatori pentru libertate si-au pus amprenta asupra vietii si a iubirii - o lectura irezistibila!

Printre poveştile din acest volum se numără cele dintre: Bonnie şi Clyde, Heloise şi Abelard, Henric al VIII-lea şi Anne Boleyn, Grace Kelly şi Prinţul Rainier de Monaco, Roman Polanski şi Sharon Tate, Dorothy Stratten (fata din posterul Playboy) şi regizorul Peter Bogdanovich, Judy Garland şi Vicente Minelli ş.a.

Recenzii

”Toate povestile au fost speciale in felul lor, dar am facut o selectie care mi-au placut cel mai mult, si care le-am retinut. Desi defectul meu este ca uit numele, si in carte sunt cateva destul de greoaie, o sa fac o lista: ~Shah Jahan si Muntaz Mahal; (povestea cu Taj Mahalul care cred ca o stie toata lumea, dar care mi se pare atat de speciala, cum rar se gasea, acum nu cred ca mai exista) ~Bonnie and Clyde ( am observat apoi dupa spusele lui Ivonica, melodia lu’ Beyoncee, aia veche de imi placea, dedicate povestii celor 2) ~Printul Rainer si Grace Kelly;

~Aung San Suu Kyi si Michael Aris; ~Roald Dahl si Patricia Neal; (povestea asta chiar e uimitoare, de-a dreptul, cei doi casatoriti trecuti prin atatea probleme, moartea unui copil, cele doua atacuri celebrale ale Patriciei, si un sot devotat care a stat si avut grija de ea atata timp sa divorteze intr-un final si sa se casatoreasca cu o prietena de a acesteia) ~Isadora Durean si Serghei Esenin; (dansatoarea) ~Roman Polanski si Sharon Tate;( povestea de dragoste a anilor ’60, i-a pus capat cea mai cruda tragedie a deceniului) ~Brigitte Bardot si Roger Vadim.” -- http://evelinarustem.wordpress.com

”Este o carte foarte frumoasă, ce ne demonstrează că iubirea îşi întoarce chipul spre fiecare dintre noi la un moment dat în viaţa noastră. Mi-a plăcut enorm ideea de a reuni cele mai frumoase poveşti de dragoste într-o carte. Sunt persoane reale, personalităţi ale tuturor timpurilor despre care, personal, nu ştiam atât de multe pe câte mi-a arătat cartea.

De la poveştile tipice de iubire cu final fericit pâna la cele în care moartea şi-a băgat coada şi a ales să spulbere fericirea, cartea te trece printr-un val de emoţii şi sentimente greu de exprimat în cuvinte. Nu puţine sunt momentele în care dezastrul s-a strecurat în poveştile frumoase de dragoste ce ar fi putut exista. Cea mai tulburătoare poveste mi s-a părut cea dintre Roman Polanski şi Sharon Tate.

Nu aş putea să mă decid care dintre toate cele 38 de poveşti este cea mai frumoasă pentru că toate m-au impresionat şi mi-au lăsat un zâmbet dulce pe chip, dar o poveste pe care o să mi-o aduc aminte cu plăcerea este cea dintre Prinţul Rainier şi Grace Kelly sau cea dintre Charles Boyer şi Pat Paterson. Recomand cartea tuturor pentru că este un volum ce ne aduce aminte că dragostea adevărată există şi numai în poveşti ci şi în viaţa reală!” -- http://noi2siunblog.blogspot.com

Citate

”Căci iubirea este literalmente un fel de nebunie, o stare de sporit în care ne lepădam de inhibiţii şi facem lucruri pe care în mod normal nu le-am face, riscând respingerea, pierderea reputaţiei sau chiar autodistrugerea. Cum zice poetul, cu adevărat mai bine este să iubeşti şi să pierzi decât să nu fi iubit niciodată.

'Scumpa mea Iubită, când o să primeşti aceste rânduri vom fi fost deja despărţiţi pentru multă vreme, aşa că am să-ţi spun că vei fi mereu în gândurile mele... Scrie-mi uneori, iubito, căci voi fi singuratic şi scrisorile tale îmi vor fi de mare ajutor. Turneul ţine 246 de zile- aşa că că atunci când primeşti scrisoarea poţi şterge deja o zi, şi rămân 245! Aşa că, vezi, timpul trece deja. Curând vom fi iar împreună, iubito. Şi atunci, Domne! Ce fericire!”

”În toată iarna dintre anii 1945 şi 1946 şi-au trimis scrisori din ce în ce mai tandre. 'Nu m-am gândit niciodată că un om pe care l-aş putea iubi s-ar coborî să mă iubească', a scris Elizabeth. Robert i-a răspuns: 'Îţi sărut picioarele, sărut fiecare literă a numelui tău'. Ea i-a scris că îl iubeşte cu 'cea mai profundă parte'  firii sale şi că el umple 'o prăpastie întunecată' din miezul  ei.”

”Şi ea n-a aflat. Nici unul din cei doi bărbaţi nu i-a spus drăgălaşei actriţe britanice că zilele îi sunt numărate. În următorul an, Charles s-a dedicat în întregime rolului de a-i face lui Pat viaţa cât mai plăcută. Călătoreau când ea se simţea destul de bine şi, când nu savurau locuri noi, Charles avea grijă ca ea să savureze senzaţii noi. O copleşea cu daruri. Întrucât trebuia să fie întotdeauna pe aproape un doctor, Charles a pretins că el este cel bolnav.”

”Pe 6 decembrie 1957, la un an după ce s-au cunoscut, RJ a venit acasă la Natalie cu o sticlă de şampanie şi două pahare. Aveau ceva de sărbătorit, i-a spus el. După ce a golit paharul, ea a văzut cuibărit pe fund un inel elegant cu diamante şi perle. 'Citeşte-l', a spus cu duioşie RJ.”

Despre Autori

Megan Gressor şi Kerry Cook sunt două surori din Sydney care împărtăşesc de multă vreme fascinaţia faţă de istoria dragostei. Megan Gressor este jurnalistă, redactor şi critic. Este autoarea a şase cărţi non-ficţionale. Kerry Cook este profesoară, scenaristă de televiziune şi autoarea unui roman şi a trei lucrări non-ficţionale.

„Cele mai frumoase poveşti de dragoste" este cea de-a doua lor carte din această serie, urmând culegerii de poveşti de dragoste, An Affair to Remember.

Recenzii

Detaliile Produsului

Titlu Original: All for Love
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 280
Editura: Humanitas
Apariția: 2009
ISBN: 978-973-50-2444-4
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.2800

Pareri