Cele mai Frumoase Mituri ale Greciei

Cele mai Frumoase Mituri ale Greciei
86,00 MDL (19,28 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere din franceză de Dorin Onofrei.

Cele mai frumoase mituri ale Greciei antice, adunate într-un singur volum, pentru a redescoperi și a savura cele mai vestite povești mitologice.

De la carul lui Helios și faeton la peregrinarile lui Odiseu, trecând prin celebrul razboi troian, iata 13 istorii, în care se relateaza despre raporturile conflictuale dintre oameni și zei.

Recenzie

Sunt treisprezece. Cele mai frumoase mituri. Aezii, aceşti povestaşi de meserie, mergeau din oraş în oraş ca să povestească istoria lumii. Au povestit-o atât de frumos, că aceste legende au ajuns până la noi. Ca noi să le povestim în continuare.

„Unii zic că Faeton ar fi fiul frumosului Helios...

Alţii susţin că el nu-i decât fiul unui simplu călător.

— Fiule, îi zice maică-sa, îţi jur pe acest astru încântător cu raze scânteietoare că Soarele este adevăratul tău tată. Dacă mint, fie ca aceasta să-mi fie cea din urmă zi! Dacă doreşti, du-te şi-l întreabă."

Şi 1-a dus Helios, tatăl, pe cerul înstelat în carul său strălucitor. După aia i-a dat hăţurile. După care Faeton a scăpat hăţurile. Şi a pârjolit pământul. în locul unde astăzi e pustiul Africii. Şi i-a înnegrit cu flăcările pe oamenii care locuiau în Africa.

Apoi vin Minotaurul, Iason, Orfeu, Heracle, Midas, Dionysos, merele de aur, Ariadna, Egeu. Şi lista e lungă.

Cea mai renumită dintre toate aceste istorii este povestea faimosului război troian, un război ce izbucneşte în ziua în care divinităţile greceşti trebuiau s-o aleagă din rândurile lor pe cea mai frumoasă dintre zeiţe. Şi iată că un simplu concurs de frumuseţe provoacă zece ani de război, sute de morţi, distrugerea unui oraş şi, pentru Odiseu, o întoarcere plină de peripeţii.

-- Gheorghe Erizanu, editor, autorul lucrării ”Ce spun cărțile”

Despre Autor

Nascuta in 1950, Viviane Koenig a studiat istoria, apoi a predat pentru ceva timp inainte de a pleca in Egipt. Revenita in Franta, si-a continuat activitatea de profesoara si cea de scriitoare. A publicat diferite romane, povestiri si documentare.

Detaliile Produsului

Grupa de Vârstă: 9-12 ani
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 204
Editura: Cartier
Apariția: 2009
ISBN: 978-9975-79-546-3
Dimensiuni: 17 x 20,5. cm
Greutatea: 0.1960

Pareri