Cele Două Mântulese [eBook]

Cele Două Mântulese [eBook]

Preț de Listă: 80,99 MDL (20,25 RON)

Preț: 56,69 MDL (14,17 RON)

Economisești: 24,30 MDL (6,08 RON) (30%)

Downloadează Gratuit un Fragment
Ediție Prin (PDF)

* cîmpuri obligatorii

Preț de Listă: 80,99 MDL (20,25 RON)

Preț: 56,69 MDL (14,17 RON)

Economisești: 24,30 MDL (6,08 RON) (30%)

Descriere

Istoria străzii Mântuleasa începe odată cu ridicarea bisericii, ctitorită de familia Manta, în zorii veacului al XVIII-lea. Povestea acestei familii, a mahalalei care ia numele soției lui Manta cupețul, Stanca (sau al surorii lui, Maria, enigma persistă încă), a străzii așa cum o știm astăzi traversează trei secole, iar cartea de față urmărește cum s-au reflectat transformările acestui segment din geografia bucureșteană în existența cotidiană a mântulescenilor.

Volumul de față dublează informația istorică, preluată inclusiv din documente inedite, cu elemente de atmosferă, studiul fiind unul de istorie a mentalităților, de sondare a moravurilor, ce mizează totodată pe amănunte de epocă, în încercarea de a recrea atmosfera unor veacuri trecute. Nu în ultimul rând, cartea urmărește sursele mitologiei bucureștene valorificate de Mircea Eliade în câteva dintre prozele sale scurte.

 

Despre Autor

ANDREEA RĂSUCEANU este doctor în filologie al Universităţii din Bucureşti cu lucrarea Mahalaua Mântulesei, drumul către modernitate (2009). A publicat cronici, interviuri, articole de specialitate în reviste precum: Viaţa Românească,România literarăObservator culturalBucureştiul CulturalIdei în dialogConvorbiri literare etc.

Este autoarea mai multor traduceri din limba engleză şi prefeţe. Prima ei carte, Cele două Mântulese (Editura Vremea, 2009), este o incursiune în istoria străzii Mântuleasa, bazată pe documente de epocă, în încercarea de a descoperi sursele mitologiei bucureştene valorificate în ficţiune de Mircea Eliade. 

A fost nominalizată la premiile României literare, ale Uniunii Scriitorilor din România şi la Marile Premii Prometheus, secţiunea Opera Prima. Cartea de faţă are la bază cercetările întreprinse în perioada 2010-2013 în cadrul CESI şi Université Sorbonne nouvelle Paris 3 (programul „Vers une géographie littéraire").

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Editura: Humanitas
Apariția: Ianuarie 2015
ISBN: 978-973-50-4727-6
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android
Pagini Ediție Print: 160

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: