Cele Două Corpuri ale Regelui

Mai multe poze

Cele Două Corpuri ale Regelui
456,00 MDL (91,66 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere de Andrei Salavastru

Prefata de William Chester Jordan

Postfata de Alexandru‑Florin Platon
 
Intr-o lucrare devenita clasica, Ernst H. Kantorowicz elucideaza problema istorica ridicata de figura regelui ce poseda simultan doua corpuri: unul natural, muritor si altul politic, institutional, nemuritor. Facind apel la opere liturgice, imagini si texte polemice, autorul exploreaza teologia politica medievala si modul in care teologii, istoricii si juristii intelegeau functia si persoana regelui, precum si ideea de regat.
 
Studiul sau se opreste asupra crezurilor politice legate de simbolurile statului suveran si ale perpetuitatii sale (Coroana, Demnitate, Patrie), asa cum au fost acestea intelese intr-o epoca in care au slujit ca vehicul pentru consolidarea comunitatilor moderne timpurii. Kantorowicz demonstreaza cum anumite axiome ale teologiei politice care aveau sa ramina valabile pina in secolul XX au inceput sa se dezvolte in Evul Mediu tirziu, descriind o transformare profunda a conceptului de autoritate politica in perioada medievala. Publicata in 1957 si tradusa in numeroase limbi, Cele doua corpuri ale regelui a devenit un ghid pentru mai multe generatii de cercetatori din domeniul teologiei politice medievale.
 
„Faptul ca Cele doua corpuri ale regelui, la 57 de ani de la aparitie si la putin peste jumatate de veac de la stingerea din viata a autorului ei, vede, in sfirsit, lumina tiparului si in limba romana reprezinta omagiul adus unui istoric si unei carti care ramin doua dintre reperele cele mai importante ale istoriografiei europene si nord-americane contemporane.” -- Alexandru-Florin Platon
 

„Kantorowicz a scris o carte extraordinara, poate cea mai importanta lucrare despre istoria gindirii politice medievale, cu siguranta cea mai spectaculoasa din ultimele decenii.” -- American Political Science Review

Despre Autor

Ernst H. Kantorowicz (1895‑1963), medievist, specialist in istoria politica si intelectuala a Evului Mediu, a predat la University of California, Berkeley, si a fost membru al Institute for Advanced Study, Princeton, New Jersey. A mai publicat Kaiser Friedrich der Zweite (1927) si Das Geheime Deutschland (1933).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 552
Editura: Polirom
Apariția: Februarie 2014
ISBN: 978-973-46-3801-7
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.5500

Pareri