Cel mai mare furt din istorie

Cel mai mare furt din istorie
29,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă Librăria Bestseller din Chișinău (Centru) str. Pușkin 35 068-799-933 Stoc limitat
Vezi pe hartă Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Descrierea Cărții

Cronica ascensiunii și a căderii lui Bernie Madoff este o relatare a unei afaceri din lumea finanțelor, prea frumoasă ca să fie adevărată, este povestea inedită a scandalului Madoff, spusă de unul dintre primii ziariști care și-au pus întrebări despre investițiile prea sigure și prea profitabile ale magnatului american.

În ciuda unor articole fulminante despre Bernard Madoff, care a pledat drept singur vinovat într-o fraudă de 65 de milioane de dolari desfașurată după schema Ponzi- echivalentul american al autohtonului Caritas, cazul este încă înconjurat de mister.

De ce (și când) și-a transformat el afacerea legală de broker într-o escrocherie de proporții? Cum a reușit să înșele atâta vreme nu doar oameni de rând, ci și investitori versați? Câți din anturajul său apropiat știau de această afacere veroasă?

Pornind de la articolul său din Barron's, în care se baza pe mai mult de o sută de interviuri cu cei implicați, Erin Arvedlund face un portret fascinant al drăguțului "Unchi Bernie", retras și generos în acte de caritate, dar atât de venal, o descriere detaliată a imperiului său financiar și a celor care au fost prea creduli sau prea cointeresați ca să descopere frauda acestui maestru al minciunilor pe care lumea chiar vroia să le creadă.

Video despre Carte

Despre Bernard Madoff

Bernard Madoff a fost un finanțist și un escroc american, evreu de origine, broker, fost director (neexecutiv) la bursa NASDAQ din New York. Folosind schema Ponzi el a delapidat, de-a lungul unei cariere de 48 de ani, suma de 65 de miliarde de dolari – devenind cel mai mare escroc de bursă din istorie. La vârsta de 71 de ani a fost condamnat la pedeapsa de 150 de ani de închisoare.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Too Good to Be True: The Rise and Fall of Bernie Madoff
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 384
Editura: Litera
Apariția: 2010
ISBN: 978-973-675-906-2
Dimensiuni: 14 x 21 cm
Greutatea: 0.3150

Pareri