Cel care mă Așteaptă

Mai multe poze

Cel care mă Așteaptă
195,00 MDL (48,75 RON)

Disponibilitate: În Stoc

Descriere

Roman interzis de doua ori, Cel care ma asteapta a devenit cea mai vanduta carte a tuturor timpurilor in Iran (peste 20 de editii).

Povestea romanului Cel care ma asteapta este una emblematica pentru destinul femeilor din Iran. Evenimentele debuteaza in anul 1979, cu putin timp inainte de revolutia iraniana, si se concentreaza asupra vietii unei femei obligate sa se descurce singura, cu trei copii, intr-un oras dezbinat de conflicte politice si religioase, aflat intr-o permanenta stare de instabilitate si nesiguranta. La varsta adolescentei, protagonista romanului, Masumeh, se indragosteste de un tanar, in drumul ei spre scoala.

Desi relatia lor este inocenta cei doi abia daca indraznesc sa schimbe cateva priviri, iubirea ii este descoperita, iar ea ajunge sa fie maritata cu forta. Din fericire, se nimereste sa aiba un sot care ii permite sa-si continue studiile si care, spre deosebire de barbatii din propria ei familie, nu incearca sa-i controleze viata pas cu pas.

Treptat, Masumeh descopera ca sotul ei are cu totul alte preocupari decat familia si ca idealurile si obiectivele sale politice ii pun viata in pericol, fortand-o sa traiasca intr-o continua stare de ingrijorare si neliniste.

„Parinoush Saniee da glas tuturor destinelor feminine inlantuite de traditie, tuturor femeilor care lupta chiar cu pretul vietii pentru ce li se cuvine.” -- Cultura

„Un roman bun si sincer, un portret curajos si franc caruia nici o instanta nu-i poate interzice aparitia. De la inceput pina la ultima pagina, Cel care ma asteapta este povestea tuturor femeilor din Iran ce lupta pentru drepturile lor.” -- Bukhara Magazine

Despre Autor

Parinoush Saniee s-a nascut la Teheran, in 1949. Tatal ei, jurist si profesor la universitate, i-a pus la dispozitie biblioteca din casa, indemnind-o sa citeasca si sa-si cultive pasiunea pentru literatura inca de cind era mica. Dupa absolvirea Facultatii de Psihologie, a lucrat o perioada pentru guvernul iranian, in cadrul Ministerului Muncii, si continua sa profeseze ca sociolog si psiholog.

A scris mai multe romane, printre care Tatal celuilalt, ce s-a bucu­rat de un mare succes in Iran, dupa debutul cu volumul Cel care ma asteapta, in 2003. Desi initial acest volum a fost interzis de doua ori de regimul iranian, dupa publicare a cunoscut douazeci si una de editii succesive. In 2010 a fost de asemenea tradus in Italia si recompensat cu prestigiosul premiu Giovanni Boccaccio. In prezent, autoarea are alte citeva carti ce isi asteapta publicarea, in cazul in care vor fi aprobate de comisia de cenzura din Iran.

Parinoush Saniee este mama a doi fii, amindoi traind in straina­tate, si a devenit una dintre figurile cele mai cunoscute ale inte­lectualitatii iraniene.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 392
Editura: Polirom
Apariția: 2012
ISBN: 978-973-46-2837-7
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.4800

Pareri

Părerile Clienților 1 item(s)

Trist destin
o nuvela foarte captivanta si inca actuala. Se citeste foarte usor
Evaluarea
Parerea lui Olesea / (Plasată la data 02.08.2013)