Cei Tei Mușchetari. Carte de Aventuri pentru Copii + Enciclopedie

Mai multe poze

Cei Tei Mușchetari. Carte de Aventuri pentru Copii + Enciclopedie
85,00 MDL (21,25 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere din rusă de Alexandra Fenoghen.

Cei Trei Mușchetari relatează aventurile tânărului d'Artagnan după ce sosește la Paris în urmărirea visului său de a deveni un mușchetar al regelui. D'Artagnan nu este însă unul din mușchetarii din titlu; acesta se referă la prietenii săi Athos, Porthos și Aramis.

Colecţia cuprinde, pe lângă palpitantele pagini ce ţin de literatura de aventuri sau de cea ştiinţifico-fantastică, un întreg tezaur de cunoştinţe despre natură, istorie, geografie, tehnică, arhitectură, despre obiceiurile şi moravurile diferitor popoare în diverse timpuri.

Îmbinând savoarea lecturii cu plăcerea de a cunoaşte noi date de factură enciclopedică, cărţile seriei vor releva cititorului tainele oceanelor şi-l vor înălţa pe cele mai abrupte culmi montane, îl vor purta prin desişurile pădurilor tropicale şi în deşerturile nemărginite, îl vor întoarce departe în trecut, în vremea când pământul era dominat de dinozauri, şi-l vor readuce în timpurile noastre, epocă a cuceririi spaţiului cosmic.

Marele secret al cărţilor din această colecţie constă în faptul că fiece capitol din opera clasică este însoţit de rubrica „Encyclopaedia”, în care anumite  momente din textul de bază sunt comentate din punct de vedere ştiinţific. Comentariile vizează cele mai diverse aspecte ale conţinutului, fie că e vorba de armele cavalerilor, de istoria construcţiei de nave sau de lumea animală din bazinul Amazonului. Explicaţiile istorico-ştiinţifice sunt însoţite de de­sene.

Operele incluse în colecţie se bucură de faimă mondială. Textele lor sunt adaptate şi se adresează, în primul rând, tinerilor. Cărţile sunt bogat ilustrate, iar  cel care le deschide devine imediat nu numai simplu cititor, dar şi participant nemijlocit la întâmplările descrise – ilustraţiile se schimbă caleidoscopic, în ritmul rapid al cadrelor cinematografice.

Aşadar, să pornim într-o antrenantă expediţie de acumulare a noilor cunoştinţe! Lanterna magică ne va călăuzi pe miraculoasele căi ale Ştiinţei! În colecţie au mai intrat următoarele titluri: Căpitan la cincisprezece ani, Ivanhoe, Aventurile lui Robinson Crusoe.


Recenzii

Cei trei muşchetari este marele roman al prieteniei. Pe vremea lui d'Artagnan, Athos, Aramis şi Porthos: trăsurile încă nu aveau dispozitivul care permitea întoarcerea roţilor din faţă, nu existau încă arcurile de suspensie, pasagerii din trăsură erau zdruncinaţi foarte tare;

călugărul Dom Pierre Perignon, într-o mănăstire din regiunea Champagne, a descoperit metoda de obţinere a vinului spumos, combinând diverşi struguri negri - strugurii albi erau consideraţi buni numai pentru oţet;

farmaciştii, numiţi şi „şarlatani" (pe atunci, fără conotaţie jignitoare), erau ambulanţi;

erau foarte populare jocurile cu mingea, unele dintre ele semănau cu tenisul de astăzi, altele erau ceva între handbal şi rugby;

jocul cu zaruri era considerat una dintre cele mai rafinate metode de petrecere a timpului liber;

în bătălii a apărut „călăreţul spaniol", garduri alcătuite dintr-o bârnă şi suliţe aşezate încrucişate, care opreau atacul cavaleriei şi infanteriei;

era deja cunoscută turbina cu aburi;

Galileo Galilei îşi expunea principiile ştiinţifice ale „mecanicii celeste" în lucrarea Dialogo;

englezul Isaac Newton punea bazele mecanicii clasice; meşterul din Nuremberg Johann Hautsch a construit câteva „trăsuri cu autopropulsie", dar nu se ştie dacă aceste trăsuri fără cai se deplasau datorită mecanismului cu arc sau în interiorul lor erau ascunşi oameni care roteau tijele fixate de roţi;era o vreme „cărturărească". Apăreau şi se modernizau tipografiile. Muşchetarii puteau citi ziare, cărţi, reviste tipărite cu asemenea mecanisme.

Erau lucrurile mici ale omenirii. Şi era o mare prietenie a celor patru muşchetari.

-- Gheorghe Erizanu, editor, autorul lucrării ”Ce spun cărțile”


Video despre Carte

Detaliile Produsului

Titlu Original: Les Trois Mousquetaire
Grupa de Vârstă: 6-8 ani, 9-12 ani
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 112
Editura: Arc
Apariția: 2011
ISBN: 978-9975-61-643-0
Dimensiuni: 20 x 26 cm
Greutatea: 0.5110

Pareri