Cei Trei Mușchetari (Copertă moale)

Cei Trei Mușchetari (Copertă moale)
149,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore
  • În Moldova: 2-3 zile

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

    • 3 persoane au cumpărat acest produs.

Descriere

”Părinții mei erau atât de săraci, încât nu mi-au putut da decât un căluț de douăzeci și doi de franci și doi scuzi bani de buzunar, ca să pot pleca în călătorie. Dar, chiar dacă nu mi-au prea dat bani, mi-au dat, în schimb, o mulțime de sfaturi bune.” -- Charles de Batz-Castelmore, conte d`Artagnan

Cartea a fost adăugată în lucrarea "1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Recenzie

”Cei trei muşchetari este cea mai celebră din cele circa 150 de cărţi apărute de sub peniţa acestui autor prolific şi a celor 73 de asistenţi ai săi. Dumas a colaborat cu profesorul de istorie Auguste Maquet, căruia i se atribuie intenţia şi chiar prima schiţă a celor Trei muşchetari, deşi textul, ca şi în cazul altor romane ale lui Dumas, menţionează doar în treacăt şi vag evenimente istorice.

D'Artagnan, eroul, este un tânăr gascon ce întruchipează toate stereotipurile ce îi au în prim-plan pe burghezi, înarmat doar cu o scrisoare de recomandare către dl. de Tréville, comandantul muşchetarilor regelui Ludovic al XlV-lea, şi cu ştiinţa de a mânui sabia, acest tânăr îşi croieşte drum prin Parisul veacului al XVII-lea şi mai departe, în căutarea norocului.

Calitatea durabilă a operelor lui Dumas constă în vitalitatea pe care o insuflă personajelor şi în manevrarea măiastră a tehnicii romanului foileton, plin de răsturnări de situaţie şi suspans. Cei trei muşchetari este un roman cavaleresc prin excelenţă şi ritmul naraţiunii îl poartă pe cititor într-o călătorie ameţitoare.

Forţa personajelor, începând cu „cei trei muşchetari" şi continuând cu cardinalul Richelieu şi malefica „Milady", nu mai trebuie subliniată, fiind puternic înrădăcinată în cultura occidentală. Iar figura tânărului gascon fanfaron a lui Dumas rămâne de neuitat.”

-- ”1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Despre Autor

Alexandre Dumas - Dumas Davy de la Pailleterie, cunoscut și ca (Alexandre Dumas père) Alexandre Dumas tatăl (n. 24 iulie 1802, Villers-Cotterêts (Aisne) - d. 5 decembrie 1870, Puys (Seine-Maritime) a fost un autor de romane istorice de aventuri.

A fost un autor prolific, semnând mari opere, cum ar fi Cei trei muschetari sau Contele de Monte-Cristo în 1844. - Wikipedia


Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 636
BRAND: Cartier
Apariția: 2010
ISBN: 978-9975-79-630-9
Dimensiuni: 13 x 19,5 cm
Greutatea: 0.4800

Pareri