Ce-o fi Vorbit oare Eminescu și Creangă? Carte pentru copii și Adolescenți

Mai multe poze

Ce-o fi Vorbit oare Eminescu și Creangă? Carte pentru copii și Adolescenți
21,00 MDL (5,28 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

In postcriptumul la cartea Eminescu şi Veronica — poveste de dragoste ziceam că în tinereţe, în anii de studenţie, îmi doream să scriu o nuvelă despre Eminescu şi Creangă. Şi, în acest sens, chiar îi rugam pe colegii de facultate să nu scrie ei. O nuvelă Eminescu şi Creangă mi se părea o idee captivantă, dîndu-mi seama că în caz de realizare lucrarea se va bucura de interes.

Trăiam senzaţia lucrarea se va bucura de interes, iraiam senzaţia că eu voi fi acela care voi reuşi să intru în sanctuarul prieteniei celor doi. Şi-mi doream să reînvii în nuvelă orele petrecute împreună, plimbările lor, taifasurile, petrecerile prin crîşme. Mi se părea că doar mie mi se vor deschide tainiţele mărturisirilor lor, momentele lor de bucurie, dar poate şi de mah-nă.

Vroiam să arăt nu numai dialogul şi discuţiile, dar şi bojdeuca, prispa, plăcintele, frumoasele seri de vară cu lună plină, ulicioarele, mahalalele, crîşmele cu vin bun, cu mîncare gustoasă şi cu crîşmărite oacheşe...

 

Despre Autor


 

Dumitru Mămăligă. S-a născut în 1956, în satul Bălăureşti, Nisporeni. A absolvit USM, Facultatea Jurnalistică. Din 1983 şi pînă în 2007 a activat la Compania Teleradio Moldova în calitate de comentator.

A realizat reportaje de la evenimente de epocă, interviuri cu personalităţi marcante: Ion Raţiu, Ana Blandiana, Ion Druţă, Ion Ungureanu, Mihai Cimpoi, Valeriu Matei, Nicolae Dabija etc. A debutat în 2005 cu povestea de dragoste - Eminescu şi Veronica. în 2007 scoate de sub tipar la editura ANCESTRALA trei cărţi pentru copii şi adolescenţi - "Ce-o fi vorbit oare Eminescu şi Creangă?", "Bogata şi neînfricata Dacie", "Mozart-geniu uimitor". în 2008 editează revista literară pentru tineret"Roua stelară".

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 16
Editura: Ancestrala
Apariția: Februarie 2007
ISBN: 978-9975-78-535-8
Dimensiuni: 12,8 x 20 cm
Greutatea: 0.0280

Pareri