Cazul Rudolf Hess. Dezertor sau mesager?

Cazul Rudolf Hess. Dezertor sau mesager?

Preț de Listă: 464,00 MDL (116,00 RON)

Preț: 232,00 MDL (58,00 RON)

Economisești: 232,00 MDL (58,00 RON) (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Timp de şaizeci de ani, a existat o muşamalizare fără precedent atât din partea britanicilor, cât şi a generaţiilor succesive de istorici în ceea ce priveşte zborul istoric al adjunctului lui Hitler, Rudolf Hess, în Scoţia, din mai 1941. Considerată multă vreme a fi doar încercarea unui nebun de a lua contact cu o facţiune britanică pacifistă inexistentă, cartea dezvăluie faptul că misiunea de pace a lui Hess a fost, de fapt, unul dintre cele mai importante evenimente ale secolului XX.

Guvernul britanic are toate motivele să ascundă adevărul, pentru că tocmai cu aceştia venise Hess să se întâlnească. Fapt chiar mai şocant, cartea ne dezvăluie că un membru al familiei regale era în centrul acestui grup de pacifişti.

Bazându-se pe materiale noi, de la mărturii ale martorilor oculari, la arhive până acum inaccesibile şi surse din spionaj, autorii ridică unele întrebări fundamentale despre istoria secolului XX.

 

Recenzie„Cazul Rudolf Hess – Dezertor sau mesager? este rezultatul muncii şi pasiunii a trei oameni: Lynn Picknett, Clive Prince şi Stephen Prior. Cei trei s-au întâlnit întâmplător şi ceea ce i-a unit a fost pasiunea şi interesul acordat afacerii Hess. Punerea la un loc a informaţiilor, documentelor, interviurilor pe care le deţineau fiecare dintre aceştia a făcut posibilă apariţia acestui volum.

Lucrarea de faţă este destul de vastă având în vedere faptul că ea cuprinde extrem de multe  interviuri, declaraţii, documente, care privesc pregătirea zborului lui Hess,zborul propriu-zis, aterizarea în Anglia, desfăşurarea prinderii şi primele ore pe tărâmul regatului, reacţiile, maşinaţiunile şi poziţiile politice adoptate după capturarea sa, foarte multe detalii şi  informaţii interesante şi uşor picante despre eventuala sosie a lui Hess,  precum şi teorii despre relaţiile acestuia şi ale partidului nazist cu o parte din elita aristocrată a Marii Britanii.

Cartea poate fi privită ca o lucrare serioasă la fel de uşor cum poate fi considerată o teorie a conspiraţiei. Cititorul este liber să aleagă în ce categorie vrea să o claseze.Cert este ca e o lectură foarte potrivită pentru concedii sau weekend-uri prelungite.” -- Vlad Zver
 

Detaliile Produsului

Titlu Original: Double Standards: The Rudolf Hess Cover-Up
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 700
Editura: Rao
Apariția: 2010
ISBN: 978-606-8251-63-9
Dimensiuni: 13 x 20,5 cm
Greutatea: 0.7900

Pareri