Cazul Jane Eyre

Cazul Jane Eyre
139,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Roman de o puternică originalitate, care transgresează genurile şi cucereşte prin jocuri de cuvinte pline de inteligenţă, aluzii literare încântătoare şi o lume definită în primul rând prin pasiunea pentru citit.

Cazul Jane Eyre este un bestseller internaţional tradus în peste 20 de limbi.

Dacă v-aţi dorit vreodată să intraţi în cărţi şi să vă întâlniţi cu personajele preferate, Cazul Jane Eyre, primul roman dintr-o serie de mare succes în Marea Britanie, America şi în multe ţări din Europa, vă va împlini visul.

Într-o lume fantastică din 1985, unde păsările dodo, reînviate prin secvenţiere genetică, înlocuiesc animalele de companie, Războiul Crimeii nu s-a terminat şi Anglia este un stat aproape militarizat, iar ficţiunea a ajuns o obsesie planetară, detectivul literar Thursday Next porneşte în urmărirea unuia dintre cei mai căutaţi criminali, Acheron Hades, care răpeşte personaje din cărţi.


Recenzii

„Un roman fascinant de Jasper Fforde, care se citeşte ca o poveste de Jules Verne spusă de Lewis Carroll. Cititorul va uita de legile spaţiului, timpului şi realităţii şi se va bucura de o aventură extraordinară." -- Sunday Telegraph

„Cititorul trebuie să ia această carte incredibilă, să se refugieze într-un colţ liniştit şi să se abandoneze vocii lui Thursday Next, o povestitoare cu o imaginație debordantă, inepuizabilă.” -- Washington Post

”Un exercițiu de imaginație așa cum nimeni nu și-ar fi putut imagina, dar pe care Jasper Fforde l-a făcut cu stil și naturalețe, astfel aș putea caracteriza romanul Cazul Jane Eyre în câteva cuvinte, dar nu ar fi suficient pentru a trezi interesul pentru acest mic deliciu literar.

O lume dominată de literatură, un război în Crimeea care nu pare să se încheie niciodată, trupe speciale (SpecOps) ale căror acțiuni sunt de maximă confidențialitate – de la călătoria în timp la lupte cu forțele întunericului (vampiri, vârcolaci și alte arătări) și până la arestarea cetățenilor care încearcă să fure opere princeps și manuscrise consacrate pentru literatura britanică – toate acestea constituie un amalgam de leitmotive rescrise cu ingeniozitate, în mijlocul cărora se află detectivul literar Thursday Next, o femeie cu un trecut zbuciumat și o minte mult prea ageră pentru binele ei.

Ce legătură au toate cele scrise până acum cu Jane Eyre? Pe lângă faptul că este romanul preferat al eroinei, manuscrisul Jane Eyre devine cheia descifrării întregului mister, mai ales atunci când imaginația nu mai are limite, nici măcar prin regulile de beletristică.

Cazul Jane Eyre este, fără îndoială, una dintre cele mai bune scrieri fantastice pe care am citit-o în ultima vreme, făcându-mă să îmi doresc să citesc mai mult – o dorință pe care mi-o pot satisface pentru că, am aflat, fără prea mare surpindere, că face parte din ceea ce a devenit o celebră serie Thursday Next ce conține 6 romane. Așadar, vă urez să rămâneți la fel de încântați ca și mine în urma acestei lecturi!  

Plusuri: Trimiterile literare, scrierea plină de umor a lui Jasper Fforde și descrierile detaliate ale unei societăți fantastice

Minusuri: Trecerile de la un eveniment la altul pot fi ușor bulversante, însă cheia este oferită la final; anumite clișee care fac romanul previzibil în unele momente

Recomandari: Iubitorilor de fantasy, de romane polițiste sau de popular culture întrutotul

--  Alice Teodorescu, Bookblog.ro


Despre Autor

Jasper Ffrode s-a născut în 1961 în Londra. Şi-a început cariera la 18 ani, ocupând mai multe posturi în producţia de filme. Romanul lui de debut, Cazul Jane Eyre, a devenit un bestseller imediat după publicare, fiind apreciat şi de public, şi de critici, datorită formulei originale ce îmbină elementele de fantasy și science fiction cu cele de thriller literar, dar și datorită personajului principal, Thursday Next, care a devenit imediat idolul cititorilor.

Pentru cel de-al treilea roman din seria Thursday Next, autorul a primit Premiul Wodehouse (pentru literatură comică).

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: The Eyre Affair: A Thursday Next Novel
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 336
Editura: Humanitas
Apariția: 2011
ISBN: 978-973-689-391-9
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3320

Pareri