Către un Zeu Necunoscut

Către un Zeu Necunoscut
119,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore
  • În Moldova: 2-3 zile

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

Descriere

Descrierea Cărții

Catre un zeu necunoscut este un roman care are in centru tema credintei. Joseph Wayne, protagonistul, urmind dorinta tatalui sau, isi construieste o ferma pe paminturile Californiei. Cind acesta din urma moare, Joseph ajunge sa creada ca spiritul batrinului s-a intrupat intr-un copac magnific din mijlocul fermei.

Fratii lui si familiile lor se bucura de prosperitatea locului, pina cind, intr-o zi, unul dintre frati, speriat de credintele pagine ale lui Joseph, omoara copacul si aduce astfel boala si seceta pe paminturile familiei.Catre un zeu necunoscut este o poveste mistica, scrisa in spiritul modernitatii, explorind incercarile unui om de a controla fortele naturii si de a intelege caile lui Dumnezeu.

„Catre un zeu necunoscut este romanul prin care Steinbeck a invatat cum se construieste proza de mari dimensiuni, este o carte plina de candoare, dar care are in fundal o forma poetica masculina, minata de competitivitate si care pretuieste lupta pentru primul loc.” (Robert DeMott)

 Recenzii

”John Steinbeck a devenit un clasic al modernitatii, pe care nu l-au ocolit marile premii si nici ecranizarile, editurile ii dedica serii de autor. Dar romanul recent tradus, ce nu trece de 250 de pagini, tulbura si intriga pe cunoscatorul de proza romaneasca. Protagonistul sau, Joseph Wayne, primeste binecuvintarea tatalui si urmeaza dorinta acestuia, intemeind o ferma pe paminturile Californiei. Viata de aici, sosirea fratilor, casatoria lui Joseph si calendarul muncilor pamintului, compun un epos al oamenilor legati de pamint. Si de aici se iveste asocierea cu Ion de Liviu Rebreanu, ce l-a precedat cronologic cu peste un deceniu. (...)

Dar altceva ii apropie in mod uluitor pe tinarul Rebreanu si pe tinarul Steinbeck: intuitia unei legaturi organice a omului cu pamintul perpetuata si in secolul XX, fie ca este vorba de tinarul taran ardelean, fie de fermierul american. Spre ei se indreapta interesul celor doi romancieri in pragul afirmarii, fiindca presimt ca taranii si fermierii sunt intre ultimii pastratori ai unei comuniuni cu glia, straveche si tainica, pierduta de toti ceilalti.” - Elisabeta Lasconi, nr. 5-6/2011, in Viata Romaneasca

”Sint lucruri pe care nu le poti face daca nu crezi pina la sminteala in tine insuti. Sau daca nu ai ori nu-ti inventezi o credinta, un zeu al tau, caruia sa i te inchini ca sa nu cazi in adorare de tine. Pionierii Vestului despre care scrie Steinbeck in romanul asta sint toti flambati de cite ceva. Nu atit cit sa para nebuni, doar ca fiecare e stapinit de cite o ciudatenie in lumea salbatica in care au ajuns. Sa nu va inchipuiti, Doamne, fereste, ca asta e un roman „initiatic“. E o poveste in care, de fapt, Steinbeck isi deschide putin venele, in asteptarea cartilor care aveau sa-i aduca celebritatea.” - Cristian Teodorescu, 8 aprilie 2011, in Dilema veche

 Despre Autor

John Ernst Steinbeck s‑a nascut la 27 februarie 1902 in Salinas, California. Intre 1918 si 1925 urmeaza, cu intreruperi, cursurile Universitatii Stanford.

Dupa ce mai multe schite ii sint respinse, Steinbeck debuteaza in 1929 cu un roman, Cupa de aur, al carui protagonist este piratul Henry Morgan. In 1932 publica volumul de nuvele Pasunile Raiului, inspirat din viata fermierilor din Valea Salinas. Un an mai tirziu, ii apare romanul Catre un zeu necunoscut, iar in 1935, Cartierul Tortilla, urmate de Nehotaritii sorti ai bataliei (1936) si clasicul Soareci si oameni (1937), ecranizat in repetate rinduri. In 1938 vede lumina tipa­rului volumul de nuvele Valea lunga. Pentru Fructele miniei (1939) i se decerneaza Premiul Pulitzer.

In urmatoarele doua decenii publica Nopti fara luna (1942), Strada Sardinelor (1945), Autobuzul ratacit (1947), Perla (1947), La rasarit de Eden (1952), cartea sa cea mai indragita, Joia dulce (1954), Scurta domnie a lui Pépin al IV‑lea (1957) si Iarna vrajbei noastre (1961). In 1962, in urma unui lung periplu prin patruzeci de state ame­ricane in compania catelului sau, Charley, scrie volumul Eu si Charley descoperim America.

In acelasi an i se decerneaza Premiul Nobel pentru Literatura. John Steinbeck a mai scris eseuri (America si americanii), reportaje, scenarii de film (prin­tre acestea numarindu‑se si celebrul Viva Zapata). A incetat din viata la 20 decembrie 1968.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 240
BRAND: Polirom
Apariția: 2011
ISBN: 978-973-46-1934-4
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri