Caterina de Medici. Regina Nopţii Sângeroase

Mai multe poze

Caterina de Medici. Regina Nopţii Sângeroase
97,00 MDL (24,25 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Cine a fost cu adevărat Caterina de Medici, temuta regină a Franței secolului al XVI-lea?

Născută în Florența Renaşterii, Caterina, nepoata lui Lorenzo Magnificul, este nevoită să accepte o căsătorie de conveniență cu Henric al II-lea, delfinul Franței, și astfel ajunge la curtea regelui Francisc I. Deși se bucură de sprijinul acestuia până la moartea lui, are de înfruntat rivalitatea Dianei de Poitiers, amanta soţului ei. 

Caterina trăiește într-o epocă marcată de intrigi și de războaie religioase, culminând cu Masacrul din Noaptea Sfântului Bartolomeu. Joacă un rol important în frământările epocii, fiind acuzată de egoism și sete de putere.

Totodată, este considerată o adeptă înflăcărată a ştiinţelor oculte, numele ei fiind legat de cel al lui Nostradamus. Cartea de față vă provoacă să-i călcaţi pe urme, călătorind în timp şi într-o epocă marcată de lupte pentru tron, dar şi presărată cu poveşti de dragoste. 

C.W. Gortner este unul dintre cei mai apreciați autori contemporani de ficțiune istorică. Romanele sale, traduse în 21 de limbi, recreează atmosfera Europei renascentiste, aducând la viață personaje istorice controversate, precum Caterina de Medici, Isabela de Castilia sau Henric al VIII-lea.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 434
Editura: Litera
Apariția: August 2014
ISBN: 978-606-686-585-2
Dimensiuni: 14 x 21 cm
Greutatea: 0.4200

Pareri