Cât ar Cântări un Înger

Cât ar Cântări un Înger
136,00 MDL (27,34 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Basarab Zapa, personajul straniu din romanul Supunerea, revine in noul roman al lui Eugen Uricaru, pentru a destrama aura de mister care il inconjoara. Emblematic pentru o intreaga generatie care a avut nenorocul sau sansa de a trece de la normalitatea Romaniei interbelice la starea de asediu continuu a Romaniei postbelice, batrinul ocrotitor al lui Cezar – copilul nascut, iar nu facut in lagarul siberian – isi traieste ultimele zile din viata. Sint trei zile de ancheta.

Pentru ca el este omul care stie,se straduieste, cu toata fiinta si constiinta sa, sa moara in tacere, aidoma lui Hermes, zeul care s-a nascut cu degetul pe buze. Tibetul, Germania lui Hitler si Romania lui Dej nu sint doar spatii istorice in care personajele evolueaza, ci spatii ale Puterii absolute, in care are loc in secret o lupta surda intre lumina si intuneric. Uneori, lumina este inselatoare si intunecata, iar intunericul prietenos si salvator, mai ales intr-o lume fara reguli, dominata de violenta.

Cit ar cintari un inger este al doilea roman dintr-o serie care promite ca va dezlega si alte enigme ale sufletului omenesc.


Eugen Uricaru (n. 11 ianuarie 1946, Buhuși, județul Bacău) este un scriitor, scenarist, diplomat, istoric român. Între anii 2001-2005 a fost președinte al Uniunii Scriitorilor din România. În 2003 a fost, pentru o scurtă vreme, director al postului de radio România Cultural din Cadrul Societății Române de Radiodifuziune. A fost atașat cultural și secretar de stat în MAE.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 383
Editura: Cartea Românească
Apariția: Aprilie 2008
ISBN: 973-23-1983-3
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3500

Pareri