Ca$ual

Mai multe poze

Ca$ual
257,00 MDL (60,16 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere din limba rusa de Ludmila Stoica.

In premiera pe piata romaneasca, primul chick-lit rusesc!

Ca$ual este povestea unei femei instarite din clasa noilor imbogatiti. Dupa ce afla ca sotul ei o insala cu o blonda, aceasta are surpriza inca si mai neplacuta de a se pomeni anchetata de politie dupa ce Serge al ei este ucis de un asasin platit si, pe deasupra, se trezeste nevoita sa aiba grija de amanta lui insarcinata si de soferul ranit in timpul atentatului.

Dar pe o astfel de femeie, traind intr-o lume in care crima insasi a devenit casual, nimic nu o poate opri: pune pe picioare o afacere, isi consoleaza priete­nele cu necazuri amoroase si ii mai ramine timp sa se si indragosteasca.

Recenzii

O carte care ne captiveaza inca de la prima pagina, scrisa cu o oarecare usurinta, ne impartaseste viata fictiva a unei femei care la inceput pare a nu fi diferita de oricare alta. Pe masura ce paginile trec ne dam seama ca in personajul principal, vrem sa regasim si caracterul nostru, al fiecareia dintre noi. Nu este o carte doar pentru doamne si domnisoare, sa nu plecam de la premiza asta. Am remarcat un citat din Novalis la inceputul cartii: «Caracterul si soarta sint doua cuvinte pentru acelasi lucru» – se potriveste perfect cu ceea ce contine cartea. O carte indrazneata, captivanta, placuta, precum parfumul unei femei: placut de barbati, adorat de femei.” -- Corina Enachescu, septembrie 2007, pe www.iasi.nights.ro

”Ceea ce este de remarcat la acest roman e faptul ca este una din primele carti de fictiune ale caror personaje sint noii imbogatiti ai Moscovei. Robski scrie despre cartierul in care locuieste, Rubliovka. Acesta e cartierul exclusivist al Moscovei, locul unde locuiesc cei care se autodenumesc «elita», locul petrecerilor mondene, al rochiilor haute-couture. Dar acela este si «sediul» tranzactiilor cu droguri si al lumii interlope. CaSual patrunde in spatele gardurilor inalte ale vilelor si in cluburile private, in care 80% din moscoviti nu au acces.” -- Robert Balan, 24 august 2007, in Gindul

”Ca in orice roman chick lit, cele mai savuroase scene sint cele petrecute intre fete, ale caror probleme sint legate de catelusul uneia care trebuie sa mearga in Florida la o operatie de picior sau de ultimele colectii haute couture. La una dintre serile "ca-ntre fete" au descoperit ca, in total, aveau patru operatii estetice la nas, sase liposuctii, doua operatii de indepartare a ridurilor din jurul ochilor si cinci implanturi in buze sau ca maseuza uneia dintre ele traieste cu un salariu lunar echivalent cu costul unei manechiuri de-a ei.

Chiar daca destinul eroinei principale este mai degraba unul tragic, la fel ca al autoarei, cartea se salveaza prin scene glamoroase si detalii legate de stilul de viata extrem de luxos al celor mai bogate femei din Rusia. Cum altfel ar fi putut o rusoaica dirza si intreprinzatoare si, nu in ultimul rind, extrem de sexy ca Oksana Robski sa faca fata dezamagirilor decit transformindu-le intr-o sursa de bani si tratindu-le cu umor si autoironie?” -- Ioana Calen, 14 august 2007, in Cotidianul

Despre Autor

Absolventa de jurnalistica si regie de film, Oksana Robski a realizat si scenariul pentru adaptarea cinematografica a romanului Ca$ual si se gindeste serios la posi­bilitatea de a juca ea insasi rolul principal.

Oksana Robski pare a fi sora geamana a eroinei din Ca$ual: cind un sot te paraseste pentru o blonda diafana, iar altul este ucis in urma unor rafuieli mafiote din Moscova anilor ’90, ce altceva poti face decit sa transformi aceasta experienta de viata intr-un roman de succes? „N-am urmarit nimic scriind aceasta carte. Am facut-o pentru propria mea placere”, marturiseste Oksana Robski intr-un interviu.

Cu toate ca literatura nu s-a numarat niciodata printre principalele ei preocupari – femeie de afaceri plina de succes, Oksana a administrat un lant de magazine specializate in mobilier orien­tal, a pus pe picioare o firma de agenti de paza cu personal exclusiv feminin si a deschis un magazin de uniforme pentru angajati domestici –, s-a apucat de scris in mod „natural si spontan”.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 344
Editura: Polirom
Apariția: Decembrie 2007
ISBN: 978-973-46-0755-6
Dimensiuni: 10,5 x 18 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri