Castelul Palarierului

Castelul Palarierului
175,00 MDL (43,96 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Castelul Palarierului este primul roman al scriitorului scotian A.J. Cronin. Actiunea are loc in 1879, in Levenford, oras imaginat de autor, descriind momente din viata personajului central al cartii, palarierul James Brodle. Cartea a inspirat un film celebru (1941), ce i-a avut in rolurile principale pe Robert Newton, Deborah Kerr si James Mason, dar actiunea a fost destul de mult modificata.

Romanul ofera o panorama superba a societatii engleze din ultima perioada a secolului al XIX-lea. Palarierul James Brodle este infatisat drept o bruta dezlantuita, orgolioasa, de o impulsivitate animalica. Intriga ce declanseaza o serie de intamplari nefericite este relatia controversata dintre Mary Brodle, fiica de doar saptesprezece ani a palarierului, si Dennis, prima ei iubire.

Partea a doua a cartii are in prim-plan ruinarea lui Brody, odata cu aparitia unei companii rivale ce ii va atrage toti clientii. Romanul incanta prin descrierile ample, prin metaforele inspirate, prin personalitatea personajelor sale atat de bine conturate.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 592
Editura: Orizonturi
Apariția: 2003
ISBN: 973-934-248-5
Greutatea: 0.4000

Pareri