Casa Doctorului Dee

Casa Doctorului Dee

Preț de Listă: 304,00 MDL (61,10 RON)

Preț: 91,20 MDL (18,33 RON)

Economisești: 212,80 MDL (42,77 RON) (70%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Când moşteneşte de la tatăl său o casă veche din cartierul londonez Clerkenwell, Matthew Palmer simte că devine parte din trecutul ei. Hotărât să-i dezlege misterul, el descoperă cu uimire, dar şi cu groază, că vechiul proprietar fusese practicant al magiei negre.

Continuându-şi cercetările, Matthew „se întâlneşte” cu faimosul alchimist şi astrolog din secolul al XVI-lea John Dee. Cufundându-se în consemnările despre experimentele alchimice ale acestuia, Matthew începe să observe cum în jurul său reînvie forţele misterioase ale trecutului. 

„O clasică poveste cu fantome, plină de suspans, dar şi un roman modern în toată puterea cuvântului.” -- Caroline Moore, The Times

„Ackroyd este o forţă a naturii!" -- Financial Times

„Cu siguranţă că nici un romancier englez de la Dickens încoace nu a surprins atât de profund spiritul Londrei precum Peter Ackroyd. El pare să perceapă şi să redea până şi cele mai fine nuanţe ale acestui oraş vast, rece, enigmatic, prin excelenţă imposibil de pătruns.” -- Robert Carver, Scotsman

 
 
Despre Autor
 
Romancierul, biograful şi poetul Peter Ackroyd (n. 1949) a studiat la universităţile Cambridge şi Yale. A lucrat apoi la revista The Spectator, ca redactor literar, ulterior ca redactor coordonator şi critic de film. În prezent, deţine o rubrică de recenzie de carte în cotidianul The Times şi o altă rubrică permanentă la radio. Din 1984, este membru al Societăţii Regale de Literatură.
 
Este autorul unei opere vaste, ce cuprinde romane, biografii dedicate lui Oscar Wilde, T.S. Eliot, Charles Dickens, William Blake, Thomas More, volume de poezie, piese de teatru, lucrări de istorie culturală, eseuri şi cărţi pentru copii, multe dintre ele distinse cu premii literare prestigioase. A publicat şi o celebră istorie a Londrei (în anul 2000), metropolă care i-a influenţat practic toate scrierile.
 
În anul 2003, a fost înnobilat de regina Elisabeta II cu titlul de Comandor al Imperiului Britanic. Cele mai recente cărţi ale sale sunt The English Ghost (2010) şi London Under (2011).

Detaliile Produsului

Titlu Original: The House of Doctor Dee
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 416
Editura: Corint
Apariția: Mai 2011
ISBN: 978-973-102-363-2
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.4300

Pareri