Banii în mișcare. Prosperitatea în 10 pași (LIVRARE: 7 ZILE)

Iancu Guda

La comandă

Livrare în decurs de 7 zile!

Descriere

Economia unei natiuni prospere va avea mereu un circuit rapid al banilor. Acelasi lucru se intampla in orice familie prospera: banii sunt intotdeauna in miscare rapida si produc alti bani. Intrebarea  esentiala este urmatoarea: cum sa miscam banii impreuna astfel incat prosperitatea noastra, ca indivizi, sa genereze prosperitatea Romaniei? Aceasta simbioza perfecta depinde de raspunsurile la cateva intrebari esentiale, pe care incerc sa le ofer in aceasta carte. 

  1. Care sunt principiile pentru o viata prospera? In primul capitol surprind cele zece principii pentru dobandirea independentei financiare. Principiile sunt insotite de exemple concrete pentru circuitul profitabil al banilor in familie, recomandari pentru realizarea bugetului de venituri si cheltuieli, cat sa economisim si bune practici pentru cele mai profitabile investitii. 
  2. In ce sa investim economiile noastre? In aceasta parte a cartii explic ce inseamna investitiile inteligente in imobiliare, piata de capital (actiuni si obligatiuni) sau active alternative (startup-uri, obiecte de arta, metale pretioase, tranzactii valutare sau criptomonede). Pentru fiecare clasa de active in parte detaliez principiile pentru investitii profitabile, ce trebuie sa faci concret si care sunt cele mai bune recomandari pentru miscarea banilor cu valoare adaugata maxima. O sa vezi ca toate acestea depind de foarte multi factori, precum: obiectivele de randament si risc asumat, constrangeri, orizontul de timp, sursa veniturilor, dimensiunea averii relativ la cheltuieli si nevoi, riscul standardului de viata, profilul investitorului si limitarile rationale sau emotionale. Vei vedea cum sa planifici investitiile in functie de cei mai importanti indicatori de bord: taxele, inflatia si evolutia monedelor. 
  3. Relatia cu bancile si asiguratorii? Vedem ce trebuie sa faci pentru a inclina balanta dinspre credite proaste catre credite bune, cum sa rambursezi anticipat eficient imprumuturile ipotecare si care sunt cele mai bune sfaturi pentru gestionarea inteligenta a celor mai importante solutii de asigurare. 
  4. Cum sa incepi o afacere? Aici vei gasi informatiile necesare si tot ce trebuie sa stii pentru o afacere la inceput de drum: cum se face si ce contine un plan de afaceri, solutii pentru finantarea unui 
    startup, care sunt cele mai importante aspecte la care trebuie sa fii atent si ce greseli sa eviti. 
  5. Independenta financiara intre generatii? Vedem ce trebuie sa facem pentru o batranete linistita din punct de vedere financiar si cum sa le insuflam copiilor principiile independentei financiare de la o varsta frageda. Asumarea timpurie a responsabilitatii financiare pentru batranete, cuplata cu educatia financiara a copiilor reprezinta mixul necesar pentru o viata echilibrata si in perfecta armonie cu banii nostri. Miza este enorma, esecul este dureros: dependenta financiara a copiilor ajunsi adulti poate periclita independenta financiara a adultilor ajunsi la varsta de pensionare.

 

Vei gasi in aceasta carte sute de sfaturi si recomandari insotite de exemple concrete despre cum sa faci ca banii sa munceasca pentru tine. Toate acestea sunt explicate simplu, pe intelesul si buzunarul tuturor, incepand de la sume mici de bani (ce sa faci lunar cu 100 lei?) pana la investitii semnificative. Daca nu dezvoltam permanent relatia noastra cu banii si nu cautam mereu sa invatam cum putem avea grija de banii nostri o sa ajungem sa pierdem sirul evenimentelor financiare. In momentul in care lasam cursul banilor la voia intamplarii, acestia se „evapora” si dispar fara sa ne dam seama decat atunci cand e prea tarziu. In acelasi timp, educatia financiara nu inseamna munca fara oprire si zgarcenie, mai ales atunci cand vorbesti de tine, de familie si de cei dragi. Sa ai o relatie buna cu banii tai inseamna sa te bucuri de ei, sa iti poti stabili dorinte financiare, sa poti „sa te platesti pe tine” si sa ai timpul sa faci asta. Toate acestea nu trebuie realizate in mod individualist, deoarece avem responsabilitatea sa constientizam efectele deciziilor noastre financiare asupra societatii in ansamblul sau. Oamenii trebuie sa fie „roditori” si sa conlucreze, iar banii nu trebuie considerati un scop in sine, ci sa reprezinte un instrument benefic care, prin circulatie si investire inteligenta de catre tot mai multi, sa contribuie la bunastarea per ansamblu a unei natiuni intregi. Banii, prin simpla lor existenta, nu aduc fericirea. In schimb, felul in care intelegem banii, modul in care ii folosim si cum ne raportam la ei pot aduce sau nu fericire. De asemenea, comportamentul investitional in masa al populatiei influenteaza decisiv ritmul dezvoltarii natiunii respective. 

Misiunea proiectului „Banii in miscare” este sa contribuie la dezvoltarea unui popor responsabil care sa ia decizii financiare intelepte in viata personala si de familie. 

Obiectivul este unic: independenta financiara, respectiv atingerea acelui moment special incepand cu care nu mai suntem constransi sa muncim nicio zi din viata noastra pentru nevoi si dorinte, moment din care putem munci doar din pasiune. 

Strategia este clara: 10 pasi pentru dobandirea prosperitatii! Viitorul? ACUM!



Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 380
Apariția: 2021
Coperta: Copertă moale
Dimensiuni: 13 x 20 cm