Spune-mi Gioni!

Aureliu Busuioc

Stoc Limitat

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

Produs disponibil în:

Chișinău

Descriere

Romanul „Spune-mi Gioni! sau învăţăturile Veteranului KGB Verdikurov către Nepotul Său" este o radiografiere a realităţilor ante- şi postbelice, având în centru un fost securist care îşi povesteşte istoria vieţii sale, cu intenţia de a-l modela moral şi spiritual pe nepotul său. -- Acad. Mihai Cimpoi. "Romanul „Spune-mi Gioni!” ajută la dezvăluirea adevărurilor istorice care ne-au fost ascunse ani de zile. Mi-amintesc cum la şcoală ni se dădea ca exemplu de convieţuire idilică cea a popoarelor din Uniunea Sovietică. În acest roman suntem martorii metamorfozei treptate a personajului principal şi povestitorului Ion dintr-un netrebnic chiar simpatic la început într-un instrument flexibil al represiei, care nu se sfieşte să asiste chiar la deportarea părinţilor în Siberia.

Subtitlul cărţii parafrazează denumirea tratatului educativ din sec. XVI „Învăţăturile lui Neagoe Basarab către fiul său Teodosie”. Această parafrază este însă o crudă ironie, deoarece povestitorul lui Busuioc apără postulate care nu pot fi apărate din punct de vedere moral.

Sunt convins că factura scriitoricească a lui Busuioc, prin modul de abordare a realităţii combinând temele tragice cu umor, sarcasm şi ironie, va fi pe placul cititorului receptiv la literatura de acest gen”.

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 310
Apariția: 2016
Coperta: Copertă moale
Dimensiuni: 20 x 13 cm
ISBN: 9789975865500