Lumină în Pranayama (LIVRARE: 15 ZILE)

B. K. S. Iyengar

La comandă

Livrare în decurs de 15 zile!

Descriere

Cred că acest tratat, care preia mult din texte antice și clasice indiene, vă va oferi indicații lămuritoare despre reconcilierea diferitelor tipuri de medicină, de la acupunctură până la terapie prin atingere și sunete, în beneficiul mutual și reciproc al tuturor acestora. De asemenea, ne va învăța să respectăm acele elemente față de care ne-am purtat cu mult dispreț – aerul, apa și lumina – fără de care viața nu poate exista.

În esență Yoga este o disciplină științifică și sistematică folosită pentru organizarea cu succes a tuturor energiilor și capacităților ființei umane în întregimea sa, atunci când vrea să atingă cea mai înaltă comuniune extatică cu realitatea cosmică sau cu Dumnezeu

Pranayama este un subiect vast cu potențial nelimitat. Este o disciplină psihosomatică pentru că explorează relația intimă dintre corp și minte. Poate să pară foarte simplă și ușoară, dar în momentul în care te apuci să practici îți dai seama repede că este o artă dificilă. Subtilitățile ei sunt prea puțin cunoscute și multe lucruri rămân de explorat. În trecut, scriitorii textelor despre Yoga erau mai preocupați de efectele pranayama-ei decât de aspectele ei practice. Poate că acest lucru se datora faptului că pranayama era practicată la scară largă și majoritatea oamenilor o cunoșteau. Explicațiile efectelor ei ne oferă o idee despre experiențele lor, care sunt mai presus de cuvintele pe care le-au folosit.

Pranayama este legătura care unește trupul și sufletul omului, este axul roții Yoga.

Yogachudamani Upanishad spune că pranayama este o cunoaștere superioară (maha vidya). Este calea regală către prosperitate, libertate și beatitudine.

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 444
Apariția: 2014
Coperta: Copertă moale
Dimensiuni: 13 x 20 cm
ISBN: 978-606-8460-21-3