Cele patru legăminte. Ghid practic pentru redobândirea libertăţii personale (LIVRARE: 15 ZILE)

Don Miguel Ruiz Jr.

La comandă

Livrare în decurs de 15 zile!

Descriere

Având la bază înțelepciunea toltecă străveche, Cele Patru Legăminte scrisă de Don Miguel Ruiz reprezintă un puternic cod de conduită care ne poate transforma rapid viața, permițându-ne să experimentăm libertatea personală, adevărata fericire și adevărata iubire. Continuând tradiția lui Castaneda, Ruiz distilează esența înțelepciunii toltece, definind în mod clar și impecabil ce înseamnă să trăiești ca un luptător pentru pace în lumea modernă.

Iata care sunt cele 4 legaminte despre care Ruiz ne vorbeste in aceasta carte:

CELE PATRU LEGăMINTE:

FII IMPECABIL ÎN TOT CEEA CE SPUI
Nu rostiți decât adevărul. Nu afirmați decât ceea ce gândiți cu adevărat. Nu folosiți cuvintele pentru a jigni sau pentru a bârfi, lucru valabil inclusiv pentru voi. Aplicați puterea cuvântului în sensul adevărului și al iubirii.

NU LUA NIMIC LA MODUL PERSONAL
Nimic din ceea ce fac alții nu are vreo legătură cu voi. Tot ce afirmă și tot ce fac ei este proiecția propriei lor realități, a propriului lor vis. Dacă deveniți imuni la opiniile și la acțiunile celor din jur, nu veți mai fi victimele unei suferințe inutile.

NU FACEȚI PRESUPUNERI INUTILE
Căutați în voi curajul de a pune întrebări și de a exprima ceea ce doriți cu adevărat. Comunicați cu cei din jur cât mai clar cu putință, evitând astfel neînțelegerile, tristețea și dramele inutile. Acest legământ este suficient pentru a vă transforma radical viața.

FACEȚI ÎNTOTDEAUNA TOT CE VĂ STĂ ÎN PUTERI
Nu uitați însă că eficiența noastră maximă se schimbă de la o clipă la alta, la fel cum starea organismului diferă atunci când acesta este sănătos de momentul când este bolnav. Indiferent de circumstanțe, faceți tot ce vă stă în puteri. Veți evita astfel auto-judecarea, criticile și regretele inutile.


Fragment din cartea Cele patru legăminte

Întreaga umanitate caută adevărul, dreptatea și frumusețea. Suntem cu toții într-o eternă căutare a adevărului numai pentru că noi credem doar în minciunile pe care le-am înmagazinat în mintea noastră. Suntem în căutarea dreptății din cauză că în sistemul nostru de convingeri nu găsim nicăieri dreptatea. Suntem în căutarea frumuseții deoarece indiferent cât de frumoasă ar fi o persoană, ea nu crede că este frumoasă cu adevărat. Căutăm și căutăm, dar totul se află deja în noi. Nu există un alt adevăr care trebuie gasit. Oriunde ne intoarcem capul, tot ceea ce vedem este adevarat, dar din cauza credințelor și a condiționărilor pe care le-am înmagazinat în mintea noastră, noi nu avem ochi pentru acest adevăr. Noi nu vedem adevărul pentru că suntem orbi. Ceea ce ne orbește sunt acele false credințe pe care le avem în mintea noastră. Simțim nevoia să știm că noi avem dreptate, iar toți ceilalți greșesc. Credem în convingerile noastre, dar tocmai ele ne pregătesc pentru suferință. Este ca și cum am trăi în mijlocul unei ceți atât de dese încât nu ne lasă să vedem dincolo de vârful nasului. Trăim într-o ceață care nici măcar nu este reală. Ceața este un vis, visul nostru personal, care include tot ceea ce credem, toate concepțiile pe care le avem despre ceea ce suntem cu adevărat, toate compromisurile făcute cu ceilalți, cu noi înșine și chiar cu Dumnezeu.

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 160
Apariția: 2002
Coperta: Copertă moale
Dimensiuni: 11.5 x 16 cm
ISBN: 978-973-8564-68-8