Set 2 cărți „Cernobîl în Miez de Noapte” și „Adevărul despre Cernobîl”

Set 2 cărți „Cernobîl în Miez de Noapte” și „Adevărul despre Cernobîl”

Preț de Listă: 558,00 MDL

Preț: 279,00 MDL

Economisești: 279,00 MDL (50%)

Disponibilitate: Stoc Limitat

Livrare prin Curier
  • În Chișinău: 24 de ore
  • În Moldova: 2-3 zile

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

    • 16 persoane au cumpărat recent acest produs.

Achită online cu LiberCard în 3 rate cu 0%!

sau

Produse Asemănătoare

Bifează produse pentru a le adăuga în coșul de cumpărături sau selecteaza toate

Carte disponibilă în:

Librăriile Bestseller din or. Chișinău:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă UNIC et 1 bd. Ștefan cel Mare 8 060-977-597 Stoc limitat
Vezi pe hartă GEMENI et. 1 bd. Ștefan cel Mare 136 068-455-811 Stoc limitat
Vezi pe hartă TORO CENTER et 1 str. Pantelimon Halippa 6 069-824-124 Stoc limitat
Vezi pe hartă CENTRU str. Pușkin 35 068-799-033 Stoc limitat
Vezi pe hartă BUIUCANI str. Nicolae Costin 56 (inters. str. Liviu Deleanu) 068-521-201 Stoc limitat
Vezi pe hartă BOTANICA Jumbo et 1 bd. Decebal 23/1 060-211-443 Stoc limitat
Vezi pe hartă CIOCANA bd. Mircea cel Bătrân 32 069-930-499 Stoc limitat
Vezi pe hartă TELECENTRU str. Drumul Viilor 36/1 069-003-400 Stoc limitat

Descriere

Set  2 cărți „Cernobîl în Miez de Noapte” și „Adevărul despre Cernobîl”

Cernobîl în Miez de Noapte

POVESTEA NESPUSĂ A CELUI MAI MARE DEZASTRU NUCLEAR

„CEA MAI BUNĂ CARTE A ANULUI.” 

— NEW YORK TIMES

TRADUSĂ ÎN 21 DE LIMBI

În dimineața zilei de 26 aprilie 1986, reactorul numărul patru al stației de energie atomică de la Cernobîl a explodat, declanșând cel mai grav dezastru nuclear din istorie.

Bazându-se pe sute de ore de interviuri, realizate pe parcursul a peste zece ani, precum și pe scrisori, memorii nepublicate și documente din arhive recent declasificate, Adam Higginbotham a scris o expunere terifiantă și convingătoare care aduce la viață dezastrul prin ochii bărbaților și femeilor care i-au fost martori.

Cernobîl în miez de noapte este un portret nemuritor al unuia dintre marile dezastre ale secolului XX, al rezistenței și ingeniozității umane, și al lecțiilor învățate atunci când omenirea încearcă să modifice lumea naturală după propria voință – lecții care, în fața schimbărilor climatice și a altor amenințări, sunt nu doar vitale, ci de-a dreptul necesare.

Relatarea construită în ani de zile, privind dezastrul centralei nucleare de la Cernobîl a jurnalistului Adam Higginbotham, este o investigație puternică asupra modului în care propaganda, secretomania și miturile au ascuns adevărata poveste a unuia dintre cele mai mari dezastre ale secolului XX.

RECENZII

„Nicio carte nu a surprins atât de abil toată povestea a ceea ce s-a întâmplat în acea noapte și în lunile și anii ce au urmat. Cu detalii meticuloase, cercetări atente și o narațiune captivantă, Cernobîl în miez de noapte este o lectură obligatorie despre energia nucleară și sfârșitul Uniunii Sovietice.”

 — THE TIMES

Cernobîl în miez de noapte este o narațiune istorică de vârf: tensionată, alertă, captivantă și revelatoare. În ciuda multitudinii de informații, lucrarea nu devine niciodată copleșitoare sau dificil de urmărit. Autorul umanizează povestea, axându-se pe oamenii implicați. Aceasta este o poveste umană cu consecințe globale.

 — BOOKLIST

„O carte minunată. Adam Higginbotham spune povestea dezastrului și a consecințelor, cu o înclinație spre thriller. Este o poveste a orgoliului și a ambiției blestemate, cu șefi ai partidului comunist și ingineri nefericiți, victime și ticăloși, confuzie și mușamalizare.”

— THE GUARDIAN

„Teribil de detaliată, această carte relatează numeroasele abateri din cadrul reacției lor la dezastru. Higginbotham sugerează în mod convingător că aceste defecte au prezis în totalitate calamitatea – și, la rândul său, prăbușirea Uniunii Sovietice în sine.”

— THE NEW YORKER

Adevărul despre Cernobîl

O lucrare incredibilă scrisă de un fost inginer-șef la Centrala de la Cernobîl despre cauzele și urmările celui mai mare dezastru nuclear. La momentul dezastrului de la Cernobîl din 26 aprilie 1986, Grigori Medvedev era director adjunct al departamentului industrial din Ministerul sovietic al Energiei care se ocupa de construcția centralelor nucleare.

Din moment ce cunoștea bine centrală de la Cernobîl, Medvedev a fost trimis ca investigator imediat după catastrofă. În carte, autorul oferă o mărturie bazată pe multe interviuri, descriind minut cu minut tot ce s-a întâmplat, precum și ce nu s-a făcut, atât înainte, cât și după explozie. Lucrarea examinează mușamalizarea la care au participat numeroși politicieni și tehnicieni. Reacția funcționarilor publici la dezastru prezintă foarte clar care pot fi pericolele ignoranței.

„O carte extraordinară. Este greu de imaginat că se va scrie vreodată o relatare mai captivantă a exploziei centralei nucleare de la Cernobîl.” — New York Times ☆ ☆ ☆ ☆ ☆

PREMIUL CARTEA ANULUI LOS ANGELES TIMES

O relatare amănunțită a evenimentelor care au condus la cel mai grav dezastru nuclear din istorie. Cartea nu este scrisă într-un stil documentar, ci într-un stil foarte personal, autorul vorbind adesea la persoana întâi. Grigori Medvedev prezintă evenimentele ca o numărătoare inversă, oprindu-se la fiecare punct pentru a se întreba dacă dezastrul ar fi putut fi evitat. O poveste tragică despre incompetența și birocrația ce a condus în cele din urmă la un accident dezastruos. Cartea relatează, de asemenea, sacrificiul eroic și sfâșietor al oamenilor care au participat la lichidarea consecințelor exploziei de la Cernobîl.

„O relatare dramatică, minut cu minut, a exploziei de la Cernobîl. O analiză detaliată a cauzelor dezastrului care s-a transformat într-un „vulcan nuclear gigantic”. O lucrare fără de preț.” — Publishers Weekly ☆ ☆ ☆ ☆ ☆

GRIGORI MEDVEDEV

Specialist în atomică nucleară, a lucrat la Centrală de la Cernobîl și a participat ulterior la investigarea cauzelor exploziei de la 26 aprilie 1986. În lucrarea de față, Grigori Medvedev reconstituie în detaliu evenimentele din acea zi și din cele ce au urmat. El dedică 40 de pagini ultimelor 20 de secunde înainte de explozie. Descrie locația și comportamentul fiecărei persoane din camera de control și din clădirea reactorului. Îi cunoștea personal pe mulți dintre acești oameni și relatează nu doar ceea ce au făcut sau nu au făcut, ci și îndoielile și temerile lor, deoarece monstrul pe care trebuia să-l controleze nu a reușit să răspundă la comenzile lor atunci când a început să se clatine. Un dans sălbatic culminând cu o serie de explozii violente care au distrus un reactor nuclear și au aruncat un nor radioactiv letal pe mulți kilometri în jurul centralei.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
BRAND: Bestseller
Apariția: 2022
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.5250

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: