Riscurile Parentingului Competitiv. Cum să-ţi ajuti Copilul să-şi Realizeze Potenţialul fără a-l Suprasolicita

Mai multe poze

Riscurile Parentingului Competitiv. Cum să-ţi ajuti Copilul să-şi Realizeze Potenţialul fără a-l Suprasolicita
204,00 MDL (51,00 RON)

Disponibilitate: În Stoc

Doar 1 exemplar disponibil

Descriere

Traducere de Ramona Lupu.

Educarea unui copil presupune descoperirea talentelor sale innascute si orientarea catre domenii profesionale in care sa le poata folosi. Insa pentru parintii competitivi nu este suficient. Ei sint interesati de cele mai renumite universitati, unde concurenta este acerba, si incep sa-si pregateasca copiii chiar inainte de a intra la gradinita. Cei mici asculta Mozart, privesc cartonase cu diverse imagini sau litere si incep sa citeasca foarte devreme. Cind cresc, trebuie sa obtina note maxime la toate materiile si sa participe la cit mai multe activitati extrascolare si sint pedepsiti daca nu se ridica la inaltimea asteptarilor.
 
Parentingul competitiv nu este insa intotdeauna benefic pentru copil, conducind de multe ori la delasare si chiar la depresie. Pornind de la studii de caz si de la marturiile unor tineri care au trecut printr-o astfel de experienta, volumul va arata cum sa-i ajutati pe copiii dumneavoastra sa-si pastreze increderea in sine si sa-si atinga potentialul maxim intr-o lume din ce in ce mai competitiva.
 
Din cuprins: Parentingul competitiv a devenit o forta globala • Renuntati la fantezia despre cum ar trebui sa fie copiii • Parentingul si scolile competitive ii afecteaza pe copii • Ajutati-va copilul sa-si atinga potentialul • Spiritul competitiv distruge experienta parentingului • Ce fel de parinte competitiv sinteti? • Renuntati la ofensiva • Cum abordam afirmatiile negative despre sine • Cum alegem scoala

 

Recenzii


 

„John avea numai patru zile când mama lui, Dana, şi-a propus să îl înveţe să citească.

Faptul că nou-născuţii nu se pot concentra decât pe un obiect aflat la câţiva centimetri distanţă – ca să nu mai vorbim că nu pot recunoaşte cuvintele – nu a împiedicat-o. Dana era convinsă că, cu cât începe mai devreme, cu atât mai bine“.

Parentingul competitiv a ajuns în străinătate (şi în curând şi în România) la cote hilare, distructive şi alarmante. Istoria sa merge departe, iar consecinţele sunt şi ele la fel de complexe, iar Tanith Carey reuşeşte într-un mod clar şi plăcut să le analizeze fără a blama şi fără a oferi scuze. Pentru mine o grozavă surpriză a fost structura logică, argumentată, coerentă a cărţii, cu siguranţă prima carte de parenting a unui autor american care mă impresionează prin onestitate fără a uita să puncteze şi la capitolul aplicabilitate. -- Vlad Zver

 
 
Despre Autor

 

Tanith Carey este jurnalistă cîştigătoare a unor premii naţionale şi scriitoare pe teme legate de eparenting şi societate pentru The Guardian, The Independent şi Daily Mail, printre multe alte ziare şi reviste.

Este autoarea a şase volume, dintre care trei despre parenting. Cartea saWhere Has My Little Girl Gone? How to protect your daughter from growing up too soon, publicată în 2011, este primul ghid care le arată părinţilor cum să abordeze provocările sexualizării timpurii.

Detaliile Produsului

Titlu Original: How to put your child's well-being first in a competitive world
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 256
Editura: Polirom
Apariția: Mai 2015
ISBN: 978-973-46-5314-0
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.2000

Pareri