Anorexia, o stranie violenţă

Anorexia, o stranie violenţă

Preț de Listă: 256,00 MDL

Preț: 128,00 MDL

Economisești: 128,00 MDL (50%)

Disponibilitate: În Stoc

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Doar 1 exemplar disponibil

Acceptăm plata cu LiberCard de la MAIB - plăți în 3 rate cu 0% dobândă!

sau

Descriere

Anorexia nervoasă şi bulimia reprezintă în acest moment patologii extrem de grave şi nu mai puţin enigmatice. Cea mai afectată este populaţia de sex feminin, iar numărul cazurilor a crescut constant şi considerabil începând cu a doua jumătate a secolului 20. Cartea este rodul a cincisprezece ani de activitate desfăşurată deopotrivă în instituţii psihiatrice şi în practică privată.

Pacientele care au stat la baza acestui studiu (mai mult de o sută de femei, cu vârste între 18 şi 50 de ani) au fost urmărite fie în terapii scurte, pe perioada spitalizării, fie în analize de lungă durată realizate în clinici de psihoterapie sau în practică privată.

Pe parcursul cărţii, sunt prezentate în esenţă trei studii de caz cu paciente adulte, abordarea sprijinindu-se însă pe întreaga experienţă psihoterapeutică a autorului. Sunt analizate, printre altele, raportul anorexiei cu problematica vampirismului ocular, cu figura dublului, cu imaginea unui „corp pentru cinci" şi cu membrii familiei.

De asemenea, mecanismele de apărare nespecifice şi strategiile defensive specifice sunt puse în evidenţă, subliniindu-se locul alimentului în structura psihică a pacientelor, sexualitatea şi agresivitatea lor, violenţa specifică, precum şi limbajul lor verbal şi corporal. Întregul ansamblu al metapsihologiei freudiene este evidenţiat astfel prin intermediul acestei patologii.

 

Despre Autor


 

Vladimir Marinov, psihanalist francez de origine română, este profesor la Universitatea Paris XIII şi membru al prestigioasei Asociaţii Psihanalitice Franceze.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: L’anorexie, une étrange violence
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 272
Editura: Trei
Apariția: Noiembrie 2009
ISBN: 978-973-707-537-6
Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
Greutatea: 0.4200

Pareri