Un ospiciu numit România. Cronica unui eşec premeditat

Un ospiciu numit România. Cronica unui eşec premeditat

Preț de Listă: 172,00 MDL (43,00 RON)

Preț: 86,00 MDL (21,50 RON)

Economisești: 86,00 MDL (21,50 RON) (50%)

Disponibilitate: În Stoc

Doar 1 exemplar disponibil

Descriere

Cartea începe cu o scrisoare deschisă adresată lui Traian Basescu, în care autorul îl chestionează pe preşedintele României asupra efectelor mandatului său prezidenţial. În cuprinsul volumului se analizează starea categoriilor sociale, eşecul elitelor româneşti şi cauzele acestui eşec, precum şi perspectivele pe termen mediu ale românilor. 

 

Despre Autor


 

Cozmin Gusa este un scriitor nou aparut, prezenta carte fiind a doua iesire de sub tipar dupa succesul inregistrat cu „10 pacate ale Romaniei“, volum editat in 2006 si reeditat in 2008. Daca in calitate de scriitor se afla la-nceput de cariera, in ceea ce priveste cariera publica, aceasta s-a distins prin functiile politice la varf detinute incepand cu anul 2000 si terminand cu anul 2008, anul deciziei sale de a-si intrerupe activitatea politica, respectiv prin pozitiile de top management avute la nivelul companiilor media.

Fizician de profesie, absolvent al unor cursuri de management in SUA, precum si al prestigioasei Ecole Nationale d’Administration Paris, posesor al unui doctorat in management la Academia de Studii Economice si aflat in stadiu de finalizare cu un al doilea doctorat in geopolitica, Cozmin Gusa este posesorul unui bagaj vast de cunostinte acumulate si de experiente personale, ce-i permit sa abordeze perspectivele societatii romanesti in contextul mondial actual, de pe pozitiile cunoscatorului privilegiat.

Avand in vedere si varsta autorului, nascut pe 2 iulie 1970 la Campia-Turzii, judetul Cluj, s-ar putea paria in acest moment chiar pe o provocare de durata adresata mai varstnicilor „cronicari” ai realitatii romanesti, pe care dealtfel Cozmin Gusa nu se sfieste sa-i culpabilizeze argumentat, chiar in prezentul volum.

In prezent, Cozmin Gusa este presedintele „West Balkans Institute“ dezvoltand proiecte de strategie geopolitica aplicabile tarilor postcomuniste.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 272
Editura: Tritonic
Apariția: Octombrie 2010
ISBN: 978-606-8139-40-1
Dimensiuni: 14 x 20 cm,5
Greutatea: 0.3500

Pareri