Poema desnuda

Poema desnuda

Preț de Listă: 150,00 MDL (37,50 RON)

Preț: 75,00 MDL (18,75 RON)

Economisești: 75,00 MDL (18,75 RON) (50%)

Disponibilitate: În Stoc

Descriere

Poema desnuda este un poem dramatic ale carui personaje evolueaza in jurul Bunicii – care croseteaza la nesfirsit un ciorap-Axis Mundi –  si al Laurei, studenta la Litere. Prin muzicalitatea si curgerea lui navalnica, poemul, care poate parea dificil din cauza arhitecturii complexe, capata o simplitate arhetipala sustinuta de personajele-tipuri umane recognoscibile cu usurinta.

O poveste despre citeva zile din viata Laurei, scrisa in cheie postmoderna, cu stil si dezinvoltura.   Cistigatoarea Concursului de manuscrise al Uniunii Scriitorilor din Romania, editia 2011. Cistigatoarea Premiul National de Poezie „Mihai Eminescu” Opera Prima pentru anul 2011.

Cistigatoarea Premiului pentru debut „Mircea Ivanescu” pentru anul 2011 

"Crista Bilciu are ceva din fanatismul devotiunii absolute; ceva din terorismul si teroarea patimii totale; atita doar ca al ei e un fanatism de arta si o religie pentru arta. Cred ca e cea mai devoratoare cititoare de poezie dintre toti poetii tineri – cu dedicatie ferventa pentru poezia post-cartaresciana. Lucrul se vede in procesarile intertextuale care-i strabat toata „epopeea” cu care debuteaza. Se vede si in felul in care a stiut sa ia distanta fata de minimalismul, autenticismul si crizismul ori deprimismul de conventie biografista cu care se scrie azi.
 
In conventie biografista scrie si ea, dar e un proiect biografist supus unui tratament fantasmatic ce impinge lucrurile in suprarealism. Nu, insa, intr-un suprarealism de imagine (acestea sint mai toate rezonabile), ci intr-un suprarealism de trama, de epos; un suprarealism al narativitatii care da in extaz imaginativ. E un pretext biografist transformat intr-un val-virtej imaginativ desfasurat pe o dinamica dimoviana si cu o verva incalificabila si inepuizabila. Verva sustine trama, trama sustine verva. E un circuit greu de oprit odata ce s-a pornit.
 
Lirismul narativ si fantast al Cristei Bilciu e, pe cit de extravagant, tot pe atit de spectacular. Iar Crista e o poeta ce abia porneste. Amenintarea din «Introducerea» epopeii («dati-va la o parte!») e numai pe jumatate in gluma. Rezon!” -- Al. Cistelecan
 

 

Despre Autor


 

Crista Bilciu s-a nascut la 19 iulie 1978, in Tirgu-Mures. Este absolventa a Facultatii de Stiinte si Litere a Universitatii „Petru Maior”, sectia Limba si Literatura Romana/Limba si Literatura Engleza, absolventa de master in Istoria Criticii Literare si in Managementul Proiectelor. A obtinut si o licenta in regie de teatru, la Universitatea de Teatru, Tirgu-Mures. In prezent este studenta la Universitatea Media, sectia Regie Film, clasa profesorului Dan Pita.

Din anul 2008, regizeaza la Teatrul Studentesc „Podul” din Bucuresti spectacole sustinute de echipa ei formata din studenti ai Facultatii de Actorie din cadrul Universitatii Hyperion, Bucuresti. A regizat: Conu Leonida fata cu reactiunea, Efectul razelor gamma asupra anemonelor, Asteptindu-l pe Godot si altele, Experimentul Hamlet si altele.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 112
Editura: Cartea Românească
Apariția: August 2011
ISBN: 978-973-23-2937-5
Dimensiuni: 13,5 x 20 cm
Greutatea: 0.2300

Pareri