Pe frontul de Vest nimic Nou

Pe frontul de Vest nimic Nou
119,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 299 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Traducere din limba germana de Emanoil Cerbu.

Publicata in Germania in anul 1929 (cu titlul Im Westen nichts Neues), Pe frontul de vest nimic nou va deveni „fara indoiala, cea mai buna poveste despre Primul Razboi Mondial”.

In numai un an, romanul se vinde in peste un milion de exemplare, fiind tradus aproape imediat in douasprezece limbi si inspirind in 1930 un film de succes, cistigator a doua Premii Oscar. Dupa nici trei ani, cartea si filmul sint interzise de regimul nazist, sub pretextul ca ar aduce prejudicii natiunii germane.

Cuprins de entuziasmul de a deveni soldat, Paul Baumer vrea sa lupte alaturi de prietenii sai pe frontul Primului Razboi Mondial. Pentru generatia lui, razboiul e glorie, e scoala vietii unde baietii devin barbati, e eroism.

Odata cu inceputul infruntarii si cu intrarea in transeele mortii, iluziile tinerilor se destrama. Pe masura ce razboiul se prelungeste, vazindu-si apropiatii doboriți de gloante unul cite unul, Paul incearca sa supravietuiasca imboldit de un singur gind: trebuie sa lupte impotriva unui principiu distructiv, care conduce la moarte tineri de aceeasi virsta, imbracati in uniformele unor armate potrivnice.

 

Recenzii


 

„Umbra razboiului pluteste asupra noastra mai ales cind incercam sa-l uitam. In clipa cind m-a izbit acest gind, am inceput sa scriu.”-- Erich Maria Remarque

Pe frontul de vest nimic nou ramine o piesa esentiala in puzzle-ul istoriei umanitatii.”--The Telegraph

„Prin Erich Maria Remarque, lumea a cistigat un mare scriitor. El este, neindoielnic, un maestru de prim rang, un om care poate imblinzi limbajul. Indiferent daca scrie despre oameni sau despre natura incremenita, fraza lui ramine plina de sensibilitate, ferma, hotarita.” --The New York Times Book Review

 

Despre Autor


 

Erich Maria Remarque s-a născut la 22 iunie 1898 în Germania, la Osnabrück. În vremea studenţiei la Universitatea din Münster, Remarque se înrolează în armata germană. Luptă în Primul Război Mondial şi e rănit de cinci ori. După război scrie la primul său roman şi în acelaşi timp încearcă să se întreţină fiind, pe rînd, profesor, pietrar, jurnalist sportiv.

În 1929 publică în Germania, sub titlul Im Westen nichts Neues (Pe frontul de vest nimic nou), cartea ce va deveni,„fără îndoială, cea mai bună poveste despre Primul Război Mondial”. În numai un an, romanul se vinde în peste un milion de exemplare, fiind tradus aproapeimediat în douăsprezece limbi şi inspirînd în 1930 un film de succes, cîştigător a două Premii Oscar. 

După nici trei ani, cartea şi filmul sînt interzise de regimul nazist, subpretextul că ar aduce prejudicii naţiunii germane, iar Remarque părăseşte ţara, stabilindu-se iniţial în Elveţia, apoi în America. Va mai scrie şi alte romane, toate inspirate de ororile războiului.

Moare în 1970 la Locarno (Elveţia), vegheat de actriţa Paulette Goddard, soţia lui.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Im Westen nichts Neues
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 256
Editura: Polirom
Apariția: Martie 2016
ISBN: 978-973-46-5610-3
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.2500

Pareri