Mica dietetica

Mica dietetica

Preț de Listă: 158,00 MDL (39,50 RON)

Preț: 79,00 MDL (19,75 RON)

Economisești: 79,00 MDL (19,75 RON) (50%)

Disponibilitate: În Stoc

Doar 1 exemplar disponibil

Descriere

Mica dietetica este un volum care reuneste cele mai frumoase microtexte scrise de Alex. Leo Serban in ultimii cinci ani. O mica bijuterie, un spectacol stralucitor de inteligenta, rafinament, farmec stilistic si umor fin, cartea este un „manual" esentializat de hedonism light, rasfatat si dezinvolt.

Veti putea gusta cate putin din fiecare: liste de oameni, obiecte, locuri care ii placeau sau ii displaceau, elogiul Elodiei, 10 motive pentru care fotbalul este detestabil, facebookizarea lumii, despre importata schimbarii ideilor ca pe camasi, oda slapului, declinul huiduielii si multe alte bunatati. Le puteti consuma linistiti cu voluptate, sunt dietetice. Pentru ca, vorba lui Alex. Leo Serban, „small is beautiful".

„N-avea prejudecati, n-avea crispari estetice sau ideologice, n-avea inhibitii „principiale". Era gata sa experimenteze, sa accepte surpriza, sa riste. Dar o facea inzestrat cu o cultura solida, cu finete si haz, cu stil. Rareori am vazut un personaj in care actualitatea imediata si atemporalitatea sa coexiste atat de armonios. Leo era simultan „la curent" cu tot si „nicely old-fashioned", „enfant terrible" si interlocutor „vieux jeu". Avea talentul rar al frondei fara stridenta, al agresiunii politicoase, al subminarii regulilor, fara urma de grosolanie. Totul, in alcatuirea lui Leo, era de ordinul exceptiei, al neconformitatii. Dar nu stia sa fie nici infumurat, nici indiscret, nici trivial. Era o „pasare rara", tot mai rara, in lumea contemporana. Lecturile lui erau abundente si voluptuoase, frecventarea asidua a literaturii nu-i anesteziase - cum se intampla de obicei - pasiunea (si competenta) pentru cultura vizuala. Dimpotriva. Era un „expert", un „connaisseur", un rafinat. In plus, avea un umor savuros si un tip de buna dispozitie, de afabilitate, care contamina rapid societatea in care se misca." (Andrei Plesu)

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 240
Editura: Art
Apariția: Mai 2011
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.4100

Pareri