Mami, Tati, mă Auziţi? Pentru o mai Bună Înţelegere a Copilului

Jacques Salomé

Descriere

Căci ei au propriile lor gânduri. Acesta ar putea fi laitmotivul unei cărţi care ne invită să descoperim incredibila bogăţie a limbajelor prin care copilul încearcă să se dezvăluie şi să se familiarizeze cu o lume plină de neprevăzut şi de pericole.

În perioada primei copilării, părinţii şi educatorii sunt puşi în faţa unei varietăţi de limbaje nonverbale pe care trebuie să le asculte, să le recunoască şi să încerce să le înţeleagă: gesturile, somatizările sau simbolizările.

Când copilul are acces la exprimarea verbală, începe minunatul joc al transpunerii în cuvinte a trăirilor şi a emoţiilor, al ascultării şi al recunoaşterii copilului ca individualitate. Copilul are puterea magică de a se face auzit, de a ne înţelege fără cuvinte, de a ne permite să ne întoarcem la propria copilărie pentru a umple golurile de tristeţe şi angoasă... trebuie doar să îl ascultăm.

Mă adresez tuturor celor care îşi asumă responsabilitatea de a acţiona personal şi imediat, în vederea îmbunătăţirii relaţiilor cu ei înşişi şi cu cei din jur.

Să comunicăm mai bine pentru a fi mai buni...

Să fim mai buni pentru a trăi mai bine...

Să trăim mai bine nu doar pentru a supravieţui...

Pentru a obţine bucuria vieţii şi respectul faţă de sine. -- Jacques Salomé

 

Despre Autoare 

Jacques Salomé este psihosociolog, formator, scriitor şi poet. Şi-a obţinut licenţa în psihiatrie socială la École Pratique des Hautes Études en Sciences Sociales (Paris). Este fondatorul Centrului de formare în relaţii interumane „Le Regard fertile“ de la Roussillon-en-Provence, unde predă o bună parte dintre cursurile de formare. A predat timp de 15 ani la Université de Lille III.

A scris peste 30 de cărţi şi este coautor al unor lucrări de referinţă despre comunicare şi cuplu, precum şi teoretician în cadrul Asociaţiei pentru Comunicare Relaţională prin Ascultare Activă.

Semnează cronici permanente în revis­tele Psychologies (Franţa) şi Le Guide Ressources (Canada); are numeroase apariţii în presa franco­fonă (articole cu şi despre el, interviuri şi cronici ale conferinţelor sale): Nouveaux Clés, Madame Figaro, Médecine naturelle, Présence Magazine, La vie, La marine, Journal de Québec, La presse, Magazine 7 jours, Entrevue, Le devoir, Phares, Mariage.

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 250
Apariția: 2018
Coperta: Copertă moale
Dimensiuni: 13 x 20 cm
ISBN: 978-606-44-0180-9