Vara în care mama a avut ochii verzi

Vara în care mama a avut ochii verzi
99,00 MDL (24,87 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Tatiana Țibuleac a reușit un tur de forță cu acest prim roman al ei. Începutul, un overflow de imagini furioase și hipnotice,aduce bine cu Portocala mecanică; de la un punct încolo, furia începe să se domolească, înlocuită de o visătoare paranoidă coagulată în jurul figurii mamei, generând la foc continuu fraze cu nimic mai prejos decât cele ale Aglaejei Veteranyi; iar ultima treime a romanului, în care o mamă bolnavă de cancer și un fiu așteaptă moartea împreună - ei bine, pentru intensitatea ei atât de particulară nu îi pot găsi Tatianei Țîbuleac vreun corespondent.

Scurt și intens, romanul ei splendit impune o prozatoare de la care am cele mai mari așteptări. -- Radu Vancu

Fragment:

”În acea dimineatá, ín care o uram mai mult ca oricánd, mama împlinise treizeci si nouá de ani. Era micá si grasá, proastá si urátá. Era cea mai inutilá mamá din cáte au existat vreodatá. O priveam de la geam cum stá la poarta scolii ca o cersetoare. As fi ucis-o cu jumătáte de gánd. Pe lángá mine, tácuti si speriati, treceau párintii. O adunáturá tristá de perle false si cravate ieftine, venitá sá-si colecteze copiii nereusiti, ascunși de ochii lumii. Cel putin ei fácuserá un efort ca sá urce. Mamei ii era in cot de mine si de faptul cá absolvisem totusí o scoalá.

Am lásat-o sá se chinuie aproape o orá, urmárind-o cum mai intái s-a enervat, mergánd incolo-incoace de-a lungul gardului, iar apoi a rámas in loc aproape plángánd, ca un om cáruia i s-a fácut o mare nedreptate.

N-ara coborát nici atunci. Mi-am lipit fata de geam si am stat asa privind-o páná au iesit toti copiii - chiar si Mars in scaunul cu rotile, chiar si orfanii, pe care la poartá ii asteptau doar drogurile si ospiciile...

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 160
Editura: Cartier
Apariția: Iulie 2016
ISBN: 978-9975-86-135-9
Dimensiuni: 12,7 x 19,5 cm
Greutatea: 0.1700

Pareri