Trei într-o Barcă

Trei într-o Barcă

Preț de Listă: 109,00 MDL

Preț: 87,20 MDL

Economisești: 21,80 MDL (20%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 299 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Prolificul scriitor britanic Jerome K. Jerome (1859-1927) rămâne cunoscut datorită romanului Trei într-o barcă (1899), una dintre cele mai captivante scrieri umoristice ale literaturii moderne. În acest jurnal de călătorie pe apele Tamisei, Jerome infirmă toate prejudecăţile referitoare la ironia englezească (prea puţin spectaculoasă) şi la epoca victoriană (conformistă şi sobră).
 
Cartea îşi datorează succesul şi longevitatea umorului spumos cu care sunt evocate peripeţiile a trei orăşeni pentru care o călătorie de plăcere pe fluviu capătă proporţiile unei expediţii aventuroase, plină de neprevazut. Stilul unic al lui Jerome şi spiritul său de observaţie, care i-au captivat pe contemporanii scriitorului, transformă Trei într-o barcă într-un roman clasic al genului, la fel de surprinzător şi pentru cititorii zilelor noastre. 
 
Trei într-o barcă este un studiu despre prietenie, slăbiciunile şi maniile omeneşti şi iertare. Să o reciteşti e ca atunci când te aşezi lângă foc pentru a pălăvrăgi cu un unchi excentric care a văzut totul, a făcut totul, dar care tot e gata să râdă de sine însuşi.” – The Independent

  

Despre Autor


 

Jerome K. Jerome (1859-1927), prolificul prozator şi dramaturg londonez pe care prietenii şi familia îl numeau simplu „J”, s-a născut la 1859 în Staffordshire, Anglia. A lucrat ca profesor de şcoală, actor şi, în final, ca jurnalist. În Primul Război Mondial a participat ca şofer de ambulanţă în Franţa. A debutat în 1888 cu volumul Pe scenă şi în afara ei (scurta cariera a unui aşa-zis actor).

A fondat The Idler (Trândavul), revista lunară ilustrată. Umorul lui Jerome – uneori cu o urmă de sentimentalism, alteori sentenţios – cunoaşte o gamă larga de nuanţe, de la absurd şi caricatural până la ironia fină. Conservator şi anarhic în acelaşi timp, profund implicat, dar şi detaşat, acest umor păstrează un simţ al echilibrului comic, a cărui normalitate se bazează pe perspectiva ironică asupra timpului.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Three Men in a Boat (To Say Nothing of the Dog)
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 224
Editura: Corint
Apariția: August 2015
ISBN: 978-606-8623-68-9
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.2200

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: