Vocile

Vocile

Preț de Listă: 280,00 MDL (70,00 RON)

Preț: 140,00 MDL (35,00 RON)

Economisești: 140,00 MDL (35,00 RON) (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

În Reykjavík, cu câteva zile înainte de Crăciun, Gudlauger, portar şi moş Crăciun de ocazie, este găsit înjunghiat în camera sa de hotel, într-o poziţie sexuală compromiţătoare. În scurt timp, se dovedeşte că atât personalul, cât şi oaspeţii hotelului au ceva de ascuns, însă secretul cel mai şocant are legătură directă cu victima... Detectivul Erlendur descoperă imediat că, în spatele atmosferei aparent calme şi ospitaliere a hotelului, mocnesc o mulţime de păcate.

”Bărbatul stătea aşezat pe pat, sprijinit de perete. Purta un costum roşu-deschis de Moş Crăciun şi încă avea căciuliţa pe cap, dar îi alunecase peste ochi. O barbă mare şi artificială de moş îi ascundea faţa. Cureaua lată din jurul taliei era desfăcută, iar nasturii jachetei, descheiaţi. Sub acea jachetă purta doar un maiou alb. În zona inimii avea o rană mortală. Cu toate că erau şi alte răni pe trup, înjunghierea în inimă fusese cauza morţii. Mâinile aveau urme de tăieturi, de parcă încercase să-i opună rezistenţă atacatorului. Avea pantalonii căzuţi în vine.”

Talentul deosebit al lui Indridason constă în faptul că reuşeşte să creeze o poveste palpitantă şi plină de suspans, punând accent şi pe acea melancolie stranie a personajelor sale, izolate în propria lor singurătate. mare parte din forţa romanului Vocile vine din radiografierea atentă, dar succintă, a emoţiilor, din gesturi aparent întâmplătoare şi replici semnificative, toate acestea dublând o intrigă inteligent croită, capabilă să provoace fiori de spaimă. Dar «vocile» – vocea autorului, a detectivului Erlendur, a victimei şi chiar a ucigaşului – te vor urmări multă vreme după ce ai închis cartea.

”Remarcabil.” -- Irish Times
 
”Te ţine în suspans până la ultima pagină.” -- Mail on Sunday
 
”Încă un thriller poliţist de prima mână scris de Indridason, melancolia sa poetică fiind perfect asortată cu adâncimea caracterizărilor de care se bucură personajele.” -- Kirkus Reviews 

 

Despre Autor


 

Arnaldur Indridason s-a născut în 1961 la Reykjavik. A lucrat mulţi ani ca jurnalist şi critic de film în Islanda. Oraşul Borcanelor, primul său roman, a câştigat Nordic Crime Novel Award. De aceeaşi recunoaştere s-a bucurat şi al doilea roman al său, Silence of the Grave, premiat cu prestigiosul CWA Gold Dagger Award.

Ambele cărţi fac parte dintr-o serie de 10 romane care îl au ca personaj principal pe detectivul Erlendur. Seria Erlendur este publicată în peste 26 de ţări.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 376
Editura: Trei
Apariția: Noembrie 2013
ISBN: 978-973-707-535-2
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.4100

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: