Spartacus

Spartacus
126,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 299 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Un adevarat revoluționar al timpului său - a luat parte activ la mișcarea Risorgimento din Italia mijlocului de secol al XIX-lea, neezitând să ia arma în mână, în 1859, pentru a ajuta la înfăptuirea unității și independenței Italiei - Raffaello Giovagnoli a urmat îndeaproape, prin scrierile sale, dominate de o rară pasiune, acel crez al libertății caracteristic romantismului.

Cel mai cunoscut roman al său, Spartacus, aparut în 1874, a devenit cartea de căpătâi a unei întregi generații de revoluționari, făcându-l să plângă de "entuziasm și admirație" până și pe marele Garibaldi.

 

Recenzii


 

„Spartacus a fost un trac din triburile nomade, un bărbat nu doar de mare caracter şi plin de curaj, ci şi superior, prin inteligenţă şi bunătate, condiţiei sale.” -- Plutarh
 
„Fiecare eră reinventează trecutul pentru a-şi reflecta propriile priorităţi… Fiecare generaţie are nevoie de propriul Spartacus. În secolul al XIX-lea, scriitorul italian Raffaello Giovagnoli l-a văzut pe Spartacus ca pe un precursor al lui Garibaldi. Revoluţionarii germani, urmându-l pe Karl Marx (care îl admira pe Spartacus), şi-au numit organizaţia Liga Spartachistă.
 
Celebrul gladiator a fost comemorat şi prin echipa de fotbal sovietică Spartak Moscova, baletul lui Aram Haciaturian şi spartachiadele comuniste. La mijlocul secolului al XX-lea, a devenit eroul progresist al romanelor scrise de Lewis Grassic Gibbon şi Howard Fast, cel din urmă constituind punctul de plecare al filmului lui Stanley Kubrick din 1960.” -- The Guardian
 

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Spartaco
Grupa de Vârstă: 9-12 ani, 13-18 ani
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 296
Editura: Corint
Apariția: Septembrie 2014
ISBN: 978-606-8623-33-7
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.2500

Pareri