Solaris

Solaris
179,00 MDL (44,96 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Când doctorul în psihologie Kris Kelvin ajunge pe planeta Solaris pentru a studia oceanul care îi acoperă suprafaţa, este şocat să întâlnească acolo întruparea femeii iubite, care s-a sinucis cu mulţi ani în urmă, pe Pământ. Iar Kelvin nu este singurul cercetător care înfruntă amintiri dureroase.  E oare posibil ca oceanul solarisian să fie o enormă structură neuronală, capabilă să extragă amintirile pământenilor şi să le dea formă concretă?

Solaris este un roman despre imposibilitatea comunicării dintre om şi speciile non-umane, capodopera unuia dintre cei mai cunoscuţi scriitori ai genului provenind din afara spaţiului anglo-saxon.  

„Unul dintre cele mai inteligente romane SF din toate timpurile, o carte ce-ti da atat de mult de gandit, incat se recomanda sa o recitesti.“ -- The Guardian

 

Despre Autor


 

Stanislaw Lem s-a nascut la 12 septembrie 1921 in orasul Lvov, unde a si inceput sa studieze medicina. Absolva Facultatea de Medicina din Cracovia abia in 1948, an in care si debuteaza ca scriitor, cu romanul Omul din Morte. Urmeaza, la scurte intervale, romanele Astronautii (1951), Norul lui Magellan (1955). Se succed apoi romanele Eden (1959), Jurnalul gasit in baie, Intoarcerea din stele si Solaris, toate in 1961; in 1965, Ciberiada si Vrajitoarea.

Cartile autorului aparute in ultimii ani dezvaluie posibilitatile tot mai variate de expresie, de atitudine fata de realitatea bulversanta a sfarsitului de secol si mileniu: Provocarea (1984), Pace pe pamant (1987), La ce folosesc balaurii (1993).

Cele mai multe dintre scrierile sale au aparut in Polonia in mai multe editii, au fost traduse in peste 30 de limbi

si tiparite in peste zece milioane de exemplare. Marea sa popularitate pe plan mondial in domeniul literaturii S.F. nu este egalata astazi decat de un Czestaw Mitosz, laureat al Premiului Nobel pentru poezie, sau de Andrzej Wajda, cunoscutul regizor de film si teatru. 

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 240
Editura: Paladin
Apariția: Iunie 2014
ISBN: 9786069363737
Dimensiuni: 14 x 21 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri