România pitorească. Nuvele și povestiri

România pitorească. Nuvele și povestiri

Preț de Listă: 100,00 MDL (25,00 RON)

Preț: 49,00 MDL (12,25 RON)

Economisești: 51,00 MDL (12,75 RON) (51%)

Disponibilitate: În Stoc

Doar 1 exemplar disponibil

Descriere

Colectia Cartea de acasa reuneste, in volume legate cu maiestrie, scrieri remarcabile, integrale, insotite de Glosare ce readuc in atentia cititorului cuvinte pierdute de vreme. Documentarea a fost facuta din editii inaccesibile publicului larg pana acum, editii vechi, uneori unicat, adunate din arhive si anticariate. Tabelele cronologice cuprind momente importante din viata scriitorilor, care au marcat evolutia si creatia acestora.

Vlahuta ne-a dat poezia vietii si pamantului nostru, caci Romania pitoreasca nu-i decat o poezie de la un capat la altul, inspirata de ceea ce a vazut la fiecare pas, de frumusetea locurilor pe care le-a vizitat, de datinile si legendele acestor locuri, de glasul ruinelor stramosesti, de intelepciunea taranului roman si de frumusetea graiului, portului si sufletului lui.

Compusa cu intentia de a zugravi frumusetile tuturor regiunilor tarii, Romania pitoreasca se remarca prin remarcabile descrieri si prin conturarea dimensiunii istorice a locurilor si a poporului roman, in pagini care poarta uneori accente de oda.

 

Despre Autor


 

Alexandru Vlahuta s-a nascut la 5 septembrie 1858 la Plesesti, fiu al unui mic proprietar de pamant. A urmat scoala primara si liceul la Barlad, intre 1867 si 1878, sustinand examenul de bacalaureat la Bucuresti, in 1879. A urmat timp de un an cursurile Facultatii de Drept din Bucuresti, pe care le-a parasit din cauza situatiei materiale precare, devenind institutor si apoi profesor la Targoviste.
 
Din 1884 pana in 1893 a functionat ca profesor la mai multe institutii de invatamant bucurestene (Scoala Normala a Societatii pentru Invatatura Poporului Roman, Azilul "Elena Doamna", Liceul "Sfantul Gheorghe").

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 284
Editura: Erc Press
Apariția: 2009
ISBN: 978-973-157-734-0
Dimensiuni: 12,5 x 20,5 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri