Quo Vadis (LIVRARE 15 ZILE)

Henryk Sienkiewicz

La comandă

Livrare în decurs de 15 zile!

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

Descriere

Romanul Quo Vadis, scris în ultimii ani ai secolului XIX, a fost tradus în peste 40 de limbi și s-a vândut în milioane de exemplare. Povestea de dragoste dintre Ligia și Vinicius se desfășoară pe fundalul istoric al domniei sângeroase a lui Nero.

Quo vadis (în română Unde mergi?) este titlul unui roman istoric scris de Henryk Sienkiewicz, pentru care, în 1905, i s-a decernat Premiul Nobel. A fost publicat pentru prima oară în Gazeta Polska, începând cu luna martie 1895. A fost tradus în peste 40 de limbi și s-a vândut în milioane de exemplare.

Povestea de dragoste dintre Ligia și Vinicius se desfășoară pe fundalul istoric al domniei sângeroase a lui Nero. Puterii romane, reprezentate de un împărat ce avea drept de viață și de moarte asupra tuturor supușilor săi, i se opune puterea credinței creștine, împărtăşită cu precădere de plebe. Însă cele două forțe potrivnice nu sunt din aceeaşi lume şi nu se manifestă în acelaşi chip. În vreme ce puterea militară și politică a Romei se afirmă prin violență, desfrâu și opulență, puterea spirituală se vădeşte în smerenie, în bunătate şi, mai presus de orice, în dragoste curată.

Titlul romanului e inspirat dintr-o legendă medievală în care se relatează că, pe vremea persecuțiilor stârnite de Nero împotriva creștinilor din Roma, apostolul Petru fuge din cetate ca să-și scape viața. Pe drum însă, Îl întâlnește pe Isus și Îl întreabă: „Quo vadis, Domine?” (Unde mergi, Doamne?). Isus îi răspunde: „La Roma, ca să fiu răstignit din nou”. Rușinat de propria lașitate, Petru se întoarce în cetate, unde va muri ca martir, răstignit cu capul în jos.

Cartea a fost adăugată în lucrarea "1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

 

Despre Autor

Henryk Sienkiewicz (1846 -1916), unul dintre cei mai prolifici scriitori polonezi, a primit în anul 1905 Premiul Nobel pentru romanul Quo Vadis, operă inspirată de persecuțiile creștinilor în timpul împăratului Nero. Dintre celelalte scrieri ale sale, amintim În zadar, Scrisori din călătoria în America, trilogia istorică Prin foc și sabie, Potopul și Pan Wolodyjowski, apoi Fără ideal, Familia Polaniecki, Cavalerii teutoni, Prin pustiu și junglă ș.a.

Calitățile artistice și oportunitatea Trilogiei, inspirate din trecutul vijelios al Poloniei, îl situează pe autor în fruntea scriitorilor de romane istorice nu doar din țara sa, ci și din lume.

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 592
Apariția: 2021
Coperta: Copertă moale
Dimensiuni: 13 x 20 cm
ISBN: 978-606-793-049-8