Pionierii - Aventurile Lui Ochi-De-Soim IV

Pionierii - Aventurile Lui Ochi-De-Soim IV

Preț de Listă: 304,00 MDL

Preț: 152,00 MDL

Economisești: 152,00 MDL (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Aventurile lui Ochi-de-Soim este o serie de cinci romane care au ca eroi pe temerarii colonisti albi si indienii cu suflet nobil, care lupta pentru supravietuire.

Cine este Ochi-de-soim ? Numele lui este Nathaniel Bumppo, un orfan european, crescut de indienii delaware, caruia dusmanii si prietenii i-au dat multe supranume: Vanatorul de cerbi, Calauza, Ochi-de-soim, Carabina Lunga...

Respectat de triburile de indieni, delawari, irokezi sau huroni, admirat sau detestat de colonisti si de militari, Ochi-de-Soim ne conduce intr-un vartej de aventuri prin prerie, munti salbatici si paduri intunecate in regiunea salbatica a Marilor Lacuri

In 1823, Cooper a publicat Pionierii in care a luat nastere fascinatia sa despre viata pe frontiera. In Nathaniel Bumppo, eroul din romanele "Aventurile lui Ochi de Soim", J. F. Cooper a creat arhetipul padurarului de la frontiera.

James Fenimore Cooper este considerat primul romancier american si a devenit celebru in toata lumea datorita ciclului Aventurile lui Ochi-de-soim, compus din Pionierii (aparut in 1823), Ultimul mohican (1826), Preria (1827), Calauza (1840) si Vanatorul de cerbi (1841).

Desi Pionierii este primul roman scris de Cooper in care apare personajul Natty Bumppo, seria Aventurile lui Ochi-de-soim se citeste cel mai bine in ordinea cronologica a intamplarilor, incepand cu Vanatorul de cerbi, a carui actiune are loc in 1747, continuand cu Ultimul Mohican, ce povesteste intamplari din 1757, apoi Calauza, care isi plaseaza eroii in 1759, Pionierii – 1763, si Preria, ultima carte din ciclu, care-si aduce eroii pana in primii ani ai secolului al XIX-lea.

Personajul central al tuturor romanelor, Ochi de soim, este prototipul romantat al colonistului alb ce traieste la frontiera dintre „lumea civilizata“ si teritoriile „salbatice“, inca ocupate de „pieile rosii”.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 506
Editura: Adevărul
Apariția: Noiembrie 2008
ISBN: 978-973-1999-66-1
Dimensiuni: 13 x 21 cm
Greutatea: 0.5800

Pareri