O Pagină de Dragoste

O Pagină de Dragoste

Preț de Listă: 146,00 MDL

Preț: 116,80 MDL

Economisești: 29,20 MDL (20%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 299 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Apărut în 1878, ca un fel de interludiu, după scandalul declanșat cu un an mai înainte de L'Asommoir, romanul lui Émile Zola O pagină de dragoste face parte din ciclul Les Rougon-Macquart, "poveste naturală și socială a unei familii sub al doilea Imperiu", o vastă ramificație romanescă, dezvoltată pe arborele genealogic, care cuprinde nu mai puțin de 20 de romane și peste 1200 de personaje.
 
Ca mai toți eroii ciclurilor și personajele din această poveste de dragoste poartă amprenta eredității lor, mai mult sau mai puțin târâte. Conceput în cinci părți, asemenea tragediilor clasice, romanul acestei iubiri adultere e în același timp și un omagiu poetic adus Parisului, a cărui prezență, descrisă magistral de-a lungul sucesiunii anotimpurilor, însoțește trăirile protagoniștilor. 
 
„Societatea lui Zola e o mare sumbră, câteodată o cloacă, ale cărei secrete nu sunt alcoolismul, eredosifilisul şi nedreptatea, ci efortul răbdător sau exagerat al oamenilor de a trăi aceste fatalităţi. (...) Zugrăvirea societăţii reînvie, fără voie, tragedia: un grup uman, nişte destine, o fatalitate. Toate elementele unei arte care depăşeşte literatura descriptivă şi creează, dincolo de realismul banal, marile cicluri naturaliste unde, pentru prima oară, omul e înfăţişat deopotrivă în destinul său biologic, social şi cosmic.” -- R.-M.Albérès
 
„Émile Zola mi-a apărut întotdeauna drept unul dintre reprezentaţii cel mai puternic marcaţi, cel mai exemplar, din secolul al XIX-lea. (...) Căci cum să nu recunoşti în epopeea lui Zola simbolismul şi înclinaţia spre mit, care, în pofida întregii sale forţe drastice şi a unei brutalităţi odinioară scandaloase puse în serviciul adevărului, îi ridică universul până la supranatural?” -- Thomas Mann

 

Despre Autor


 

Émile Zola (1840–1902), publicist, teoretician literar, dramaturg şi mare romancier francez, este cel mai important exponent al naturalismului francez şi european, precum şi o figură majoră în istoria eliberării politice a Franţei.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Une Page d’amour
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 304
Editura: Corint
Apariția: Mai 2015
ISBN: 978-606-8623-94-8
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri