Muzeul Inocenţei (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Muzeul Inocenţei (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Preț de Listă: 190,00 MDL

Preț: 152,00 MDL

Economisești: 38,00 MDL (20%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 299 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Traducere din limba turca si note de Luminita Munteanu.
 
Premiului Nobel pentru Literatura 2006
 
Kemal o iubeste pe Fusun. Fusun il iubeste si ea pe Kemal, dar iubirea lor nu se poate implini. Lui Kemal nu-i ramane, prin urmare, decit sa o priveasca de departe pe Fusun, sa o viziteze de sarbatori, ca o ruda corecta ce este, si sa se inconjoare, pe furis, de lucruri care i-au apartinut cindva. Asa se naste un induiosator muzeu al iubirii, umplut vreme de zece ani cu rujuri si cercei ai fetei, catei-bibelou, pahare de apa si servetele furate de la masa.
 
Doar sufletul obiectelor ramine sa ii aminteasca barbatului de marea lui dragoste – ele, dar si povestea insasi, pentru scrierea careia in roman apare, indatoritor, un personaj numit (tot) Orhan Pamuk. Ca peste tot in romanele scriitorului turc, marile teme (iubire, traditie, destin) se desfasoara pe fundalul unei Turcii mereu in schimbare. Aici, revoltele anilor 1970 si modernizarea uluitoare a orasului Istanbul in acel deceniu alcatuiesc, la rindul lor, un muzeu aparte, in care se amesteca nume de strazi si de actori ai vremii, emisiuni la televizor si marci de bauturi de mult uitate.
 
 
Recenzii
 
"Orhan Pamuk a scris un roman de dragoste care poate fi oricind asezat alaturi de Lolita, Doamna Bovary si Anna Karenina.” -- Financial Times
 
"Un roman al memoriei devoratoare, al dorintei si al singuratatii.” -- Sunday Telegraph
 
"Pamuk ia lumea pe care o cunoastem si ii da un plus de viata, o improspateaza. Asfel a ajuns unul dintre cei mai cititi scriitori pe si-i disputa Orientul si Occidentul.” -- New York Times
 
 
Despre Autor
 
Orhan Pamuk este cistigatorul Premiului Nobel pentru Literatura in anul 2006. Romanul Ma numesc Rosu a cisti­gat in anul 2003 IMPAC Dublin Literary Award. Opera sa a fost tradusa in peste patruzeci de limbi. In prezent, Orhan Pamuk traieste in Istanbul.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Masumiyet Muzesi
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 756
Editura: Polirom
Apariția: Februarie 2015
ISBN: 978-973-46-5117-7
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.7000

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: