Moarte și viscol. Drum sângeros către moarte (Colecția Adevărul de Lux)

Moarte și viscol. Drum sângeros către moarte (Colecția Adevărul de Lux)

Preț de Listă: 214,00 MDL

Preț: 107,00 MDL

Economisești: 107,00 MDL (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Iarna rusească n-are rival. Uleiul îngheață în arme, soldații își pun ziare pe sub uniformă. Măcelul continuă. Armata germană pierde peste un milion de suflete la 120 de kilometri de porțile Moscovei, iar Operațiunea Taifun, planul de cucerire a orașului, eșuează. Inimile și trupurile tuturor sunt însângerate. Și de data aceasta, istoria se dovedește a fi nemiloasă. 

 

Despre Autor


 

Scriitorul, Sven Hassel pe numele sau adevarat Sven Pedersen s-a nascut pe 19 aprilie 1917, la Fredensborg, in Danemarca, intr-o familie de oameni simpli, muncitori. La varsta de 14 ani a intrat in marina comerciala ca "baiat de cabina" pana in 1936. In 1937 Hassel s-a mutat in Germania pentru a se inrola ca voluntar in armata. Intr-un interviu din 1990, el a spus: "Germania s-a intamplat sa fie mai aproape decat Anglia, m-am dus la un birou de recrutare al Wehrmacht-ului pentru a ma inscrie, dar nu a fost la fel de usor cum am crezut.

Numai cetatenii germani puteau sa se inroleze. Dupa sase luni de incercare, al saptelea regiment de cavalerie, m-a acceptat in cele din urma, cu conditia de a deveni cetatean german."

Un an mai tarziu, el a incercat sa scape. "... Am fost pur si simplu epuizat. Nu m-am intors la unitatea mea, dupa o scurta plecare. Au numit-o dezertare. Am fost transferat la Sonderabteilung, o unitate penala condusa de criminali si disidenti."

El a servit Regimentul 2 de Cavalerie si mai tarziu regimentele 11 si 27 Panzer (a 6-a "Panzer Division"). Sven a luptat pe toate fronturile, cu exceptia Africii de Nord si a fost ranit de mai multe ori. In cele din urma el a ajuns la gradul de locotenent si a primit o medalie Crucea de Fier 1 si clasa a 2-a. El s-a predat trupelor sovietice de la Berlin in 1945 si si-a petrecut anii urmatori in diverse lagare de prizonieri. El a inceput sa scrie prima sa carte, Legiunea Blestematilor, in timp ce era prizonier in lagare.

Sven a fost eliberat in 1949, iar in 1951 s-a casatorit cu Dorthe Jensen. El a plecat sa lucreze intr-o fabrica de masini, dar sotia lui l-a incurajat, sa continue, sa scrie despre experientele sale din razboi. Prima lui carte "Legiunea blestematilor" a fost publicata in 1953.

In 1957 Sven Hassel a suferit de o boala, luata in timpul razboiului si a fost paralizat timp de doi ani. Dupa recuperare, el a inceput sa scrie mai multe carti. In 1964 s-a mutat la Barcelona, unde a decedat pe 21 septembrie 2012. In total, el a publicat paisprezece romane, care au fost traduse in optsprezece limbi . In 1987, a fost facut un film ("The Misfit Brigade") dupa cartea sa "Blindatele mortii" (Wheels of Terror).

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 541
Editura: Adevărul
Apariția: Noiembrie 2008
ISBN: 978-973-1848-52-5
Dimensiuni: 13 x 21 cm
Greutatea: 0.6600

Pareri